Kanaat Önderleri - Hamit KİRAZ

Kanaat Önderleri


     Kanaat önderleri kimlerdir? Topluma karşı sorumluluğunu yerine getirenler ve bedel ödeyenlerdir.

      Toplumda kabul görmüşler, seçilmişler ve idareciler, bilim insanları ve sanatçılar, yöresinde - köyünde - kentinde topluma öncülük yapanlardır.

       Kanat önderleri her zaman birleştirici, barıştırıcı, insanlar arasında  bir ihtilâf varsa bu husümeleri çözen, "Hani deriz ki Baba adam" Topluma önderlik yapar, yanlış gördüklerine müdahale eden, kim olursa olsun doğrunun yanında yer alarak yaptıklarıyla  her zaman örnek olan insanlardır.

       Yönetenlerin de bu insanları dikkate alarak, işlerini kolaylaştırmış olacağına inanıyorum. Onlar bizim değlerimizdir. Biz onlara saygı duyacağız onlarda bizleri sevecek doğru yolu göstercekler.

       Yılar önce kendi köyüm olan Haçova'da Muhtarlık yaptım. Büyüklerimiz derdi ki köyde yapacaklarını köyde söz sahibi olan kanaat önderleri ile paylaşırsan, danışırsan köyün durumu daha da iyi olur. İkincisi derlerdi köyümüze kim gelirse gelsin fikri zikri siyasi  düşüncesi ne olursa olsun o bir tanrı misafiridir hoş karşılayıp ekmeğini yemeğini yedireceksin güler yüzle salacaksın." derlerdi. İş misafir ağırlamak değil Misafiri mutlu salmaktır. "bizim görevimizdir, bizim  ve köyümüzün şerefini arttırır" derlerdi kanaat önderleri. Hasmınız da olsa kötülemeyin, incitecek bir şey yapmayın onlar her zaman bu topluma lazım kolay yetiştirilmiyorlar.

       Şimdi hep eskisini arar olduk, hanı o eski insanlar, saygı duyduğumuz değer verdiğimiz danıştığımız büyüklerimiz.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19Ekm

Beydağına Derdimi Döktüm

31Ağs

Hizmet Haktır;

19Ağs

Tek Derdim Hizmetti

08Ağs

Benim Tek Derdim Hizmet; 2 Bölüm

08Haz

Evim Yok Evim...