Yazıhan Köylerinde İnternet Hizmeti Alınamıyor

Yazıhan ilçesine bağlı, Dedekargın, Tecirli ve Sürür köylerinde internet yayınlarını alamadıklarını belirten vatandaşlar eğitim hizmetinin aksadığını belirterek öğrencilerin zor durumda kaldığını söylediler.

PAYLAŞ

          Covid-19 salgınıyla birlikte eğitim alanında yaşanan karmaşa, internet yayını alınamayınca daha da büyüdü. Türkiye’de televizyon yayını, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) içerikleri ve çeşitli uygulamalarla ‘uzaktan eğitim’ öğrencilerin eğitim araçlarına tek erişim olduğunu kaydeden Yazıhan ilçesine bağlı Dedekargın, Tecirli ve Sürür mahallelerinde oturan vatandaşlar "bir aydır internet yayınlarında sorun yaşıyoruz.

 

        EBA sistemine giren öğrencilerimiz yayın kesilince zor durumda kalıyorlar. İnternet arızası olduğunu söylediler her yere başvurduk ancak sorun çözülmedi. Öğrenciler EBA sisteminden yararlanamıyor. Bir an önce arıza varsa giderilsin, sorun varsa çözülsün. Çocuklarımız eğitim alamaz oldular. Milli Eğitim Müdürlüğününde konuya eğilmesini bekliyoruz" dediler.  

 

         EBA sistemine internet yayını nedeniyle giremediklerini kaydeden öğrenciler ise "ders sırasında yayın kesiliyor dersimizden oluyoruz. Lütfen bize yardımcı olsunlar" diye konuştular.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN