24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajları

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle ...

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ve MAGİNDER Başkanı Salih Karademir yazılı mesaj yayınladılar.

Yayınlanan Mesajlarda; 

         24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Er, “ Medyamızın ve Gazetecilerimizin Basın Bayramını Kutlarım”

         Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

        Başkan Er, mesajında şunlara yer verdi: “İletişim araçlarının çeşitlenmesi ve yaygınlaşması ile kamuoyunun doğru ve sağlık haber almasının önemi daha da artmıştır. Dijitalleşen dünyamızda medya kuruluşlarının ve gazetecilerin basın meslek ilkelerine uygun, doğru ve tarafsız haberciliğini çok önemli buluyoruz. 

        Basının gücünün, milletimizin gücü olduğunu biliyoruz. Özellikle son yıllarda yaşanan pandemi ve akabinde deprem felaketlerinin ardından basınımız, milletimizin kısa süre içerisinde bir araya gelmesinde, gelişmelerden anında haberdar olmasında çok etkili olmuşlardır. 

        Öte yandan Malatya’da hayatın normalleştirilmesi yolunda yaptığımız yatırım ve hizmetlerin hemşerilerimize ulaştırılması açısından da önemli bir payı bulunan yerel basınımıza ayriyeten teşekkür ediyorum. 

        Halkın haber alma ve bilgilenmesini sağlayan medyamızın ve gazetecilerin bayramını en içten dileklerimle kutlar, başarılı yayınların devamını dilerim.”
………………………………………………………

Başkan Geçit’ten 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı;

“Basın, Toplumun Haber Alma Hakkının En Önemli Garantisidir”

         Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Demokrasimizin temel taşlarından biri olan basın, toplumun haber alma hakkının en önemli garantisidir. “ dedi.

          Kutlama mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Geçit; “24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Tarafsız, doğru ve objektif haber yapma ilkesiyle halkımıza hizmet eden basın mensuplarımız, kamuoyunun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde büyük rol oynamaktadır.

         Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. 

         Özellikle yerel basın mensuplarımızın, şehrimizin ve halkımızın günlük yaşamını ilgilendiren konularda duyarlı ve özenli bir şekilde haber yapmaları, demokrasimizin sağlıklı işlemesi için önemli bir rol oynamaktadır.

          Bu duygu ve düşüncelerle, kentimizin ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimizde şevkle, fedakârca çalışan, işini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.” ifadelerine yer verdi.

………………………………………………………

Başkan Taşkın’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

          Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak ‘‘Doğru ve tarafsız bilgilendirme misyonuyla topluma hizmet eden, toplumun sesi olarak önemli bir görev üstlenen tüm gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.’’dedi.

        Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı: ‘’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle, basınımızın kıymetli temsilcilerini en içten dileklerimle kutluyorum.

         Basın, demokrasinin ve toplumun temel taşlarından biridir. Şeffaf ve doğru bilgilendirme misyonuyla hareket eden gazetecilerimiz, toplumun bilgiye erişimini sağlama noktasında büyük bir özveri ve gayret göstermektedir. 

         Gazetecilik mesleğinin ne kadar zorlu ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu yakından biliyoruz. Özellikle doğru bilgiye ulaşmak ve bunu tarafsız bir şekilde kamuoyuna aktarmak için gösterdiğiniz çaba, her türlü takdirin üzerindedir. Zorlu şartlarda görevlerini yerine getiren siz değerli gazeteciler, toplumun gözü, kulağı ve sesi olmaya devam ediyorsunuz. 

         Bu anlamlı günde, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunmasının önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hep birlikte daha adil, şeffaf ve demokratik bir toplum için çalışmaya devam edeceğiz. Görevinizi yaparken gösterdiğiniz cesaret, azim ve kararlılık için hepinize teşekkür ediyorum. 

         24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor, Başta Malatya’mızın güzide basın mensupları olmak üzere tüm medya çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.’’ dedi.

.........................................................

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir’den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

         Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Karademir:

        “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle, basınımızın fedakar ve özverili emekçilerini en içten dileklerimle kutluyorum. Demokrasiye olan katkıları, toplumun doğru ve tarafsız bilgiye ulaşması için gösterdikleri gayret, her türlü takdiri hak etmektedir.

         Basın mensuplarımız, ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle görev yaparak, halkın haber alma özgürlüğünün en önemli teminatıdır. Gerçekleri yansıtma görevini yerine getirirken karşılaştıkları zorluklara rağmen, mesleklerini onurla icra eden tüm gazeteci ve basın çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum.

          MAGİNDER olarak, basının toplumsal bilincin oluşmasında, kamuoyunun aydınlatılmasında ve demokrasinin güçlenmesinde oynadığı kritik rolün bilincindeyiz. Basının bağımsızlığı ve özgürlüğü, güçlü bir toplumun temel taşlarıdır ve bu değerlere sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

         Bu vesile ile böyle bir özel günde, tüm gazeteci ve basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.” Saygılarımla,

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN