Halkın Vekili Ölmeztoprak Depremzedelerle Buluştu' Çalışmalara Hız Kesmeden Devam Ediyoruz'

Halkın Vekili Ölmeztoprak' Malatya'mızın yanında olmaya ve şehrimizin geleceği için çalışmaya kararlılıkla devam ediyoruz'

Ankara'da TBMM'de Genel Kurulda çalışmalara katılan Halkın vekili AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Sabah saat 10.45 te meydana gelen Depremden hemen sonra Malatya'ya acilen intikal ederek Kale halkı ve Malatyalılarla buluşarak” yalnız değilsiniz “ dedi.

Malatya'nın her konusunda Halkın yanında olan sorunların çözümü ve Hizmetlerin gelmesi için gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'a Malatyalılar halkı olarak Halkın vekili İnanç Vekilimiz ismini takan vatandaşlar bugünkü depremde yine yanlarında AK Parti Malalatya Miklletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'ı görmenin mutluluğunu yaşadılar.

Ankara'dan ilk uçakla ayrılarak Malatya'ya gelen Halkın Vekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya eşlik ederek depremden etkilenen vatandaşları ziyaret etti, Bakan Yerlikaya'ya Bilgiler verdi.

Malatyalılara Sahipsiz olmadıklarını, her zaman sahada Halkla birlikte Malatya'ya sahip çıktıklarını hissettiren Halkın Vekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir aradayken Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan telefonla arayarak Geçmiş olsun dileklerini sundu. Malatyalıların yanında olduğunu ve ne gerekiyorsa yapılacak talimatını verdi.

Gün boyunca gecenin ilerleyen saatlerine kadar Malatyalı hemşerilerine “ yalnız değilsiniz” mesajını veren Halkın Vekili Ölmeztoprak'a Malatyalılar” bize sahip çıkan bizimle bir araya gelerek sorunlarımızı çözen Halkın vekili Malatyalıların ablası İnanç Kara Ölmezoprak'a teşekkür ederiz” diyorlar.

Halkın Vekili Ölmeztoprak'ın gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanması ve teşekkür edilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Ankara'dan Malatya'ya gelen Halkın vekili İnanç Kara Ölmeztoprak sosyal medya hesabı ( X ) ten yaptığı açıklamasında” Genel Kurul çalışmalarımız dolayısıyla Ankara'dayken deprem bilgisini alır almaz ivedi şekilde Malatya'mıza intikal ettik.

6 Şubat asrın afetinin yaralarını sarmaya çalışırken, bu yeni sarsıntı karşısında da hemşerilerimizin yanında olmak, ihtiyaçlarını karşılamaya gayret etmek ve gerekli müdahaleleri hızlı bir şekilde yapmak için tüm gücümüzle harekete geçtik.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kesintisiz talimatları ve desteği her daim Malatyalı hemşerilerimizin yanında. Tüm bakanlıklarımız, kurumlarımız ve başkanlıklarımızla koordinasyon halinde, şehrimizdeki çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz.

Kale merkezli yaşanan depremde, altyapı ve üstyapıda herhangi bir sorun yaşanmadığının, enerji nakil hatları, doğal gaz, elektrik ve su gibi temel hizmetlerde herhangi bir aksaklık meydana gelmediğinin bilgisini vermek isterim. Deprem nedeniyle kontrolsüz bir yıkım ya da can kaybı bulunmuyor.

Sadece hastanemizde, panik sebebiyle yaralanan iki hemşerimiz tedavi altında ve hayati tehlike taşımıyorlar; vücutlarında kırıklar bulunan bu vatandaşlarımızın durumu stabil. Ayrıca, Depremde 16 binada ağır hasar meydana geldi. 176 vatandaşımız etkilendi ve 43 kişi hastanede gözetim altında.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan gelen ekiplerimiz, şehrimizin her noktasında kapsamlı taramalar gerçekleştirdi ve tüm sonuçlar anında Cumhurbaşkanımıza iletildi. Bakanlığımız, sıva çatlaması ve döküğü dahil depreme dair hiçbir iz kalmaması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Sıva ya da boya çatlağı bulunan okul ve camilerimize hızlı bir şekilde müdahale edilerek, haftaya depreme dair hiçbir izin kalmayacağı bir süreç yönetiliyor.

Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'dan güncel bilgileri anbean alıyor ve süreci yakından izliyor. Sayın Bakanımız, Kale ilçemizdeki çalışmaların yanı sıra Valiliğimiz ve Büyükşehir'imizi ziyaretlerinde şehrin genel durumunu titizlikle takip etti.

Kendisi ilimizden ayrılmadan önce, Kale merkezli depremin ardından yapılanlar, yapılmaya başlananlar ve genel durumu kapsayan etraflı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Tüm bakanlıklarımız ile birlikte koordinasyon içinde ve eşgüdümlü bir şekilde çalışıyor; sahada çözülmemiş bir sorun kalmaması için tüm imkânları seferber ediyoruz.

Malatya'mızda, Kale merkezli depremde herhangi bir sorun yaşanmamış olsa da asıl büyük acıyı 6 Şubat asrın afetinde yaşadık ve bu felaketin açtığı yaraları sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Şehrimizin her köşesinde yeniden imar, ihya ve inşa faaliyetlerini sürdürüyoruz. 6 Şubat asrın afetinden sonra süren imar, ihya ve inşa çalışmalarını da İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya detaylı olarak aktardık.

Hemşerilerimizin beklentilerini ve süreç yönetimine dair her türlü bilgiyi iletmeye devam ediyoruz. İçişleri Bakanımıza güvenlik ve konteyner kentlerdeki ihtiyaçlar noktasında da tüm gereksinimleri tek tek iletiyoruz.

Bu süreçte, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in bütçe konusunda herhangi bir engel olmadığını belirten destekleri ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın süreç takibi için sunduğu katkılar için de teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Malatya'mızın yanında olmaya ve şehrimizin geleceği için çalışmaya kararlılıkla devam ediyoruz. Rabbim, şehrimizin yaralarını en kısa sürede sarmayı, birliğimizi ve dirliğimizi daim kılmayı nasip etsin. Malatya'mızda huzur, sağlık ve yeniden inşa çalışmalarımızda başarıyı bizlere lütfetsin” diye belirtti.

Bakmadan Geçme