Hekimhanlı Kadınlar Atatürk'ün Portresini Çizdiler Duydukları Saygıyı Sanatla İfade Ettiler
Ankara Hekimhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Şubat ayı etkinlikleri kapsamında anlamlı bir sanat çalışmasına imza attı.
Ankara Hekimhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Şubat ayı etkinlikleri kapsamında anlamlı bir sanat çalışmasına imza attı. Kadınların bir araya gelerek hem sanatsal üretimde bulunmasını hem de toplumsal meselelere dikkat çekmesini amaçlayan etkinlikte, Atatürk'ün portresi karakalem tekniğiyle işlendi.
Yeni yerine taşınan ve kısa süre önce genel kurulunu gerçekleştiren Ankara Hekimhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, kadın kolları üyelerinin önerisiyle bu özel etkinliği düzenledi. Eğitmen, peyzaj mimarı ve resim sanatçısı Tülay Aksar gönüllü olarak dernek binasında katılımcılara rehberlik etti.
Hekimhanlı Kadınlar, hem Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmini çizerek ona duydukları saygıyı sanatla ifade etti hem de dileyenler kendi duygu dünyalarından esinlenerek özgün çalışmalar ortaya koydu.
Kadın Kolu Başkanı Fazilet Erdemir, her ay farklı bir etkinlik düzenlemeyi amaçladıklarını belirterek, 'Bizler, sanatın ve kadın dayanışmasının gücüne inanıyoruz. Dünya barışının sanat ve kadın eliyle şekilleneceğini düşünüyoruz. Şiddet içerikli diziler yerine barışı çağrıştıran etkinlikler ön planda olmalı. Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi bizler için çok kıymetli. Kadınlar olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu her fırsatta dile getirmeliyiz' dedi.
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Karakuş Erdoğan ve Hekimhanlı hemşerimiz İnsaf Kılıç da etkinliğin duyurusunu yaparak, sanatın toplum üzerindeki birleştirici gücüne vurgu yaptılar. Katılımcılar, böylesine anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, resim eğitmeni Tülay Aksar'a Ankara Hekimhanlılar Derneği tarafından teşekkür belgesi sunuldu.
Kadın Kolu, sadece Hekimhanlı hemşerilerini değil, Ankara'da yaşayan tüm Malatyalı kadınları da etkinliklere katılmaya davet etti. Dayanışma ruhunu pekiştiren bu sanat çalışması, sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve geniş yankı uyandırdı.
TÜLAY AKSAR KİMDİR?
1968 yılı Kayseri doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara' da tamamladım.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünü bitirdim. 20 yıl peyzaj mimarı olarak özel sektörde çalıştım. Emekli olduktan sonra hobi olarak resim kurslarına devam ettim. 2016 yılında Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak göreve başladım.
2019 yılında Nar Sanat Hobi Etkinlik adında bir sanat merkezi açtım. 2 yıl çalıştıktan sonra pandemi sebebiyle kapatmak zorunda kaldım. O tarihten beri online özel ders veriyorum.Yaklaşık 4 yıldır yurt içi ve yurt dışından öğrencilerimle çok güzel çalışmalar yaptık. Halen online derslere devam ediyorum