İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde

Stanford Üniversitesi ve RELX'e bağlı olarak faaliyet gösteren Amsterdam merkezli bilimsel yayınevi Elsevier B.V.'nin iş birliğiyle her yıl düzenli olarak yayımlanan ...

Stanford Üniversitesi ve RELX'e bağlı olarak faaliyet gösteren Amsterdam merkezli bilimsel yayınevi Elsevier B.V.'nin iş birliğiyle her yıl düzenli olarak yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”, "Yıllık Etki" ve "Kariyer Boyu Etki" olmak üzere iki farklı kategori halinde açıklandı.

Bu listelerde, akademisyenlerin yayınladıkları nitelikli çalışmaların sayısı, bu çalışmalara yapılan atıf sayıları, sahip oldukları patentler ile h-indeksi ve hm-indeksi gibi nesnel değerlendirme ölçütleri temel alındı.

Türkiye'den toplam 1518 akademisyenin girmeye hak kazandığı bu listede üniversitemizden Prof. Dr. Ahmet Sami AKBULUT, Prof. Dr. Ali Adnan HAYALOĞLU, Prof. Dr. Burhan ATEŞ, Prof. Dr. Alaattin ESEN, Doç. Dr. Ahmet ULU, Prof. Dr. Nusret TAN, Doç. Dr. Alptekin ULUTAŞ, Prof. Dr. Brian Irving CARR, Prof. Dr. Canan AKMİL BAŞAR, Prof. Dr. Behice ERCİ, Doç. Dr. Erman YILDIZ, Prof. Dr. Sezai YILMAZ, Prof. Dr. Hikmet SİS, Prof. Dr. İsmail ÖZDEMİR ve Prof. Dr. Serkan BENK “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2023 Etki Sıralaması”nda yer alma başarısı gösterdiler.

Üniversitemizde ayrıca Prof. Dr. Brian Irving CARR, Prof. Dr. Ahmet Sami AKBULUT, Prof. Dr. Ali Adnan HAYALOĞLU, Prof. Dr. Nusret TAN, Prof. Dr. Paki TURGUT, Prof. Dr. Cüneyt KAYAALP, Prof. Dr. Canan AKMİL BAŞAR, Prof. Dr. Hikmet SİS ve Prof. Dr. Murat ERDEMOĞLU “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Kariyer Boyu Etki Sıralaması”na girme başarısı gösterdi.

“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde yer alma başarısı gösteren öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Detaylar ve kaynak dosya için: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/7

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü

Bakmadan Geçme