Konteynır Kentlerde Kalanlar Yeterince Denetleniyor mu?

Konteynır kentlerde kalan bazı ihtiyaç sahibi olmayanların denetimleri telefonlarla birbirlerine söylediklerini ve denetimlerde Konteynırlarda kalıyor havası verildiğini iddiası gündeme bomba gibi düşerken...

6 Şubat Depremlerini yaşayan Malatya'da yıkımın büyük olması nedeniyle Devletin tüm imkanları Depremzedeler için seferber etmessi barınma sorunu için Konteynır kentler inşa etmesi takdir almaya devam ederken amaç dışı kullananlara da tepkiler yine vatandaşlardan gelmeye devam ediyor.

KONTEYNIR KENTLER YETERİNCE DENETLENİYOR MU?

Barınma sorunu yaşayan vatandaşlar devletin konteynır kentlerinde kalmaya devam ederken TOKİ de kurası çıkanların veya dışarıda evi kirada olup kalanların gitmeyenlerin tespitini isteyen vatandaşlar bir an önce yetkililerin bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapmasını beklediklerini belirtiyorlar.

Elektrik, su gibi abonelerin olmadığı klimaların yaz kış sınırsız ve ücretsiz kullanıldığı Konteynırlarda dağıtılan bedava aş ve yardımların gerçek ihtiyaç sahibi olanlara verilmesi gerektiğini belirten Malatya halkı TOKİ kurası çıkıp gitmeyenlerin bir an önce evlerine gitmesini, evi olup dışarıda oturup sadece yardımları almak veya depo olarak kullanmak isteyenlerin de tespitinin yapılmasını yetkililerden istiyorlar.

YARDIMLARIN GELDİĞİNİ BİRBİRLERİNE TELEFON TRAFİĞİYLE Mİ SAĞLIYORLAR?

Konteynır kentlerde kalan bazı ihtiyaç sahibi olmayanların denetimleri telefonlarla birbirlerine söylediklerini ve denetimlerde Konteynırlarda kalıyor havası verildiğini iddiası gündeme bomba gibi düşerken, ani şok baskınlarla tespitin daha sağlıklı olacağı görüşü ağır basıyor.

Bir taraftan Devletin imkan ve olanaklarını illegal kullanmak isteyenler, bir taraftan ise halen barınma sorunu yaşayan ailelerin durumu dikkat çekerken özellikle bu konulara ciddi ekip çalışması yapılması gerektiği kamuoyunca isteniyor.

Bakmadan Geçme