Ses Sanatçısı Selahattin Alpay Kadiruşağı Köyünde Vatandaşlarla Buluştu

Malatyalı TRT Devlet Sanatçısı Selahattin Alpay bir program için geldiği memleketi Malatya'da Kadiruşağı Köyünde Muhtar Yılmaz Kılınç'ın konuğu oldu.

Malatyalı TRT Devlet Sanatçısı Selahattin Alpay bir program için geldiği memleketi Malatya'da Kadiruşağı Köyünde Muhtar Yılmaz Kılınç'ın konuğu oldu.

Her fırsatta Malatyalı olmanın onurunu yaşayan bir sanatçı olarak, bu kez Kadiruşağı köyü halkının karşısına çıktı. Yeşilyurt ve Kadiruşağı köyü sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan Ses Sanatçısı Selahattin Alpay'a, yine Malatyalı olan sevilen sanatçı Ahmet Satılmış ve Malatya Flaş Haber İmtiyaz Sahibi Gazeteci Remzi Hayta'da eşlik etti.

Son dönemde yaşanan deprem felaketinin en çok etkilediği bölgelerden biri olan Kadiruşağı köyüne gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında, sanatçılar köylülerin sorunlarını dinleyip onlara moral ve destek verdiler. Alpay ve Satılmış'ın köydeki sıcak karşılaması, Kadiruşağı halkı tarafından büyük bir misafirperverlik örneği olarak görüldü.

Köy halkı, Alpay ve Satılmış'a kendi üretimleri olan Bölgenin en özel ve kaliteli Tanebi üzümü, kiraz ve kayısı ikram ederek teşekkür etti. Malatya'nın önemli değerlerinden Renkli kişiliğiyle tanınan ve halk tarafından çok sevilen Kadiruşağı köyü Muhtarı Yılmaz Kılınç “ Malatya'mızın gurur duyduğu Selahattin Alpay ve Ahmet Satılmış sanatçılarımız bizim hatırımızı sormaya gelmişler. Bizleri çok mutlu ettiler. Dertlerimiz, sıkıntılarımız çok ama böyle güzel dostlar gelince her şeyi unutuyoruz,” şeklinde duygularını ifade etti.

Ziyaret sırasında köyün en yaşlı teyzesini ziyaret eden Selahattin Alpay, yaşlı kadının elini öpüp ona mini bir konser verdi. Alpay, “Her zaman gururla söylüyorum, ben Malatyalıyım. Hekimhanlı olsam bile Malatya'nın her köşesi benim hemşerim.

Bizler elimizden geldiği kadar yardım ve destek sağlamaya çalışıyoruz. Bugün burayı ziyaret ettik, böyle yüreklerinde sevgi dolu insanları görmek beni gerçekten çok mutlu etti. İnşallah yaralar tez zamanda sarılır ve herkes evlerine döner. Biz de üzerimize düşeni seve seve yapmaya hazırız.

TANEBİ ÜZÜM İKRAMI

Malatya yöresine has Tanebi Üzümün tadına baktık çok güzel bir üzüm. İlk çıkan üzüm olma özelliği ve yöreye has ürün olan Tanebi üzüm gerçekten mükemmel lezzetli” şeklinde konuştu.

Kadiruşağı köyü ve Yeşilyurt ilçesinde Selahattin Alpay ile hatıra fotoğrafları çektiren Yeşilyurtlular, kendilerini unutmayan sanatçılara teşekkürlerini ilettiler. Sanatçıların bu anlamlı ziyareti, Malatyalıların birlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme