• Haberler
  • Özel Haber
  • Bakan Kurum'dan Mollakasım ve Gündüzbey Mahallesine Kırsal Köy Evleri Müjdesi

Bakan Kurum'dan Mollakasım ve Gündüzbey Mahallesine Kırsal Köy Evleri Müjdesi

Bir dizi programlara katılmak üzere Malatya'mıza gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yeşilyurt'ta Gündüzbey ve Mollakasım Mahallesi için Kırsal Köy Evleri Müjdesin verdi.

         Bir dizi programlara katılmak üzere Malatya'mıza gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yeşilyurt’ta Gündüzbey ve Mollakasım Mahallesi için Kırsal Köy Evleri Müjdesin verdi.

          Yeşilyurt ilçesinin yeniden inşası için gece gündüz çalışan ve Yeşilyurtlular ile bir arada olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Malatya’ya Söğütlü Cami temel atma töreni öncesi gelen Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Yeşilyurt’un son durumu hakkında bilgileri paylaştı.

          Malatya’mızın ve Yeşilyurt’umuzun yeniden inşa sürecinde, daha sağlam ve sürdürülebilir bir şekilde ayağa kalkınacağına olan güvenimiz tamdır diyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr İlhan Geçit Yeşilyurt İlçesinin Eskisinden daha güçlü ayağa kısa sürede kaldırılacağını söyledi.

“DEVLETİMİZE GÜVENDİK BAKANIMIZDAN SÖZÜNÜ ALDIK”

             Mollakasım Mahallesi Muhtarı Musa Taşdemir ise Bakan kurum ile görüşerek Çırmıktı’nın merkez mahallesi Mollakasım ve Gündüzbey Mahallelerinin Kırsal Köy evleri yapılmasının müjdesini aldıklarını duyurdu.

            Muhtar Taşdemir“ Benim Mahallemde de yüzde 99 yıkım var. Sayın bakanımız bize daha önceden yerinde yapılacağı sözünü vermişti. Çırmıktılılar evlerin yerinde yapılmasını istiyordu bu da gerçek oldu. Bizler devletimize ve Bakanımızın sözüne güveniyoruz. Bizim buranın insanlarını başka bir yere taşıyamazsın, taşısalar da gitmezler. Herkesin hemen, hemen arsası müsait. 

            Malatya’ya gelen Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum Bakamımız bugünkü görüşmemizde sözünü ve talimatını verdi. Mollakasım ve Gündüzbey Mahallemizde Kırsal Köy evleri yapılması talimatını verdi. 

           Sayın bakanımız Murat kurumun ile görüşmemiz neticesinde Yeşilyurt Mullakasım mahallesi ve Gündüzbey mahallesi yerinde kırsal köy evi müstakil evler projesi onaylanmıştır . 

           Hamidiye ve hıroglu mahallesi de de gerçek verilerin toparlanıp öyle karar verileceği konusunda da bilgileri aldık. Sayın bakanımız Murat kurumun a ve ekibine mahallem ve Çırmıktı, gündüzbey halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.”
 

Bakan Kurum'dan Mollakasım ve Gündüzbey Mahallesine Kırsal Köy Evleri Müjdesi
Bakan Kurum'dan Mollakasım ve Gündüzbey Mahallesine Kırsal Köy Evleri Müjdesi

Bakmadan Geçme