Balık Avlanma Yasağı 1 Temmuz İtibarıyla Kalktı

Malatya İlinde bulunan iç sularda 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında 1 Nisan tarihinde başlayan sazangiller balığının üreme dönemindeki av yasağı, 1 Temmuz tarihi itibariyle kalktı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

          Malatya İlinde bulunan iç sularda 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında 1 Nisan tarihinde başlayan sazangiller balığının üreme dönemindeki av yasağı, 1 Temmuz tarihi itibariyle kalktı. 

           Yasağın kalmasıyla beraber il genelinde balık avcılığı ile geçinen ticari balıkçılar  sabahın ilk ışıkları ile birlikte vira-bismillah diyerek ağlarını sererek bereketli bir sezon olmasını dilediler. 

           Konu ile ilgili açıklama yapan Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar “1 Temmuzda başlayan sazangiller av sezonunun tüm balıkçılara hayırlı olmasını bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum.

         İlimiz iç sularında 96 tekne ile yüzden fazla balıkçı geçimini balık avcılığı ile sağlamaktadır. Ayrıca sportif amaçlı olta balıkçılığı önemli bir hobi ve eğlence olarak hızla artış göstermektedir. 

          1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna bağlı olarak yayımlanan Yönetmelik ve Tebliğlere uygun olarak yasal çerçevede avlanan her balıkçımıza rastgele. Bizden sonra gelen nesillerin kaliteli, sağlıklı bir besin olan balık tüketebilmesi için İl ve İlçe Müdürlüğümüz personelince yıl boyu denetimler devam edecektir” dedi.

         Söz konusu denetimlerde başta Karakaya Baraj Gölü olmak üzere tüm iç sularda avlanan balıkçıların ruhsat ve belgeleri, avlanılacak tür, avlanabilir asgari boy ile günlük avlanabilecek balık miktarları, İl ve İlçe Müdürlüğü personeli tarafından yıl boyu düzenli olarak kontrolü yapılmaktadır.

          Yumurtlama döneminde Sazangillerin yasak dönemde kaçak avcılık yapmak isteyenlere göz açtırmayan Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şubesi ekipleri gece gündüz kolluk kuvvetleriyle başarılı bir çalışma yaparak iç sulardaki denetimleriyle göz doldurdu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN