Başar'Hizmetin Adıdır Battalgazi Ziraat Odası'

Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar Battalgazi ilçesinin bazı kesimlerinde meydana gelen Don olayından dolayı ürün kaybı yaşandığını belirtti.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

      Özellikle Baraj kenarında bulunan kayısı bahçelerinde görülen Don olayını dile getiren Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar mevsimsel yağışların azlığından bahsederek arpa ve buğday eken çiftçilerin sulama yapmak zorunda kaldıklarını, bununda ek maliyet getirdiğini belirtti.

 

       Başarılı çalışmalarıyla, Çiftçilerin ve üreticilerin takdirini kazanan, Özellikle Kayısı sorunlarını kamuoyunun gündemine getiren Çiftçi dostu Battalgazi Ziraat Odasının Başkanı Mehmet Başar" Baharda meydana gelen kısmı don olayından dolayı Sahil bandında bir çok yerde Don olayı yaşandı. Bu da ürün kaybına neden oldu.

 

        Bu yıl mevsimsel yağışların az olması nedeniyle de özellikle Arpa ve Buğday gibi ürünleri eken üreticilerimiz Sulama suyuyla ürünleri sulamak mecburiyetinde kalıyorlar. Bu da artı maliyet ve ek para demek. 

 

        Kayısı ağaçlarında ise Üreticilerimiz mutlaka Kayısı ağaçlarının bakımını ve zamanında ilaçlamalarını yapmaları gerekmektedir. Üreticilerimiz her konuda bizleri rahatlıkla arayabilirler. Telefonlarımız 24 saat açık. Bizlerle birlikte Battalgazi Ziraat Odamızın Teknik Personelleri Sahada devamlı çiftçilerimiz ve üreticilerimizle birlikteler. 

 

        Battalgazi Ziraat Odası olarak istişareye büyük önem vermekteyiz. Göreve ilk geldiğimiz günden beri Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin her daim yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sahada ziyaretlerimizde sorun ve sıkıntıları birinci ağızdan dinliyoruz. Bu makamlar oturma makamı değildir. Bilakis Hizmet makamlarıdır. 

 

       Battalgazili çiftçilerimizin biz verdiği güç ve destek ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Laf değil iş ve hizmet üretiyoruz. Biz Çiftçilerimizle birlikte büyük bir aileyiz. Çiftçilerimizin sorun ve sıkıntılarını çözüme kavuşturan bir kuruluşuz. 

 

       Yıllardır Kayısı sorunlarını gündeme getiren Battalgazi Ziraat Odamız nihayet Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Siyasileri ile birlikte ortak hareketle Toprak Mahsulleri ofisine ilk defa kayısı alımının yapılmasını başardık. 

 

        Bu vesileyle Bu gece idrak edeceğimiz 1000 aydan daha hayırlı Kadir Gecesinin Çiftçilerimize, ve tüm islam alemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan dilerim. "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN