Başkan Eren' Arguvan'ın Yeni Kaynaklara İhtiyacı Var'

Arguvan'ın yeni Belediye Başkanı Ersoy Eren,' Gelirinin bir kısmı personel maaşlarına giden bir belediyenin halka hizmet üretmesi için yeni kaynaklara ihtiyacı olur, bunun için mücadele ediyoruz'

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Arguvan’ın yeni Belediye Başkanı Ersoy Eren,” Gelirinin % 70’i personel maaşlarına giden bir belediyenin halka hizmet üretmesi için yeni kaynaklara ihtiyacı olur, bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

           Flaş Haber İmtiyaz Sahibi Remzi Hayta ve Gazeteci Kayhan İnceoğlu ile birlikte   31 Mart yerel seçimlerinde CHP tarafından Arguvan Belediye Başkanlığına aday gösterilen ve seçimleri kazanmayı başaran Ersoy Eren’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

             Ziyarette konuşan Başkan Ersoy,” Arguvan, türküleri başta olmak üzere Anadolu’nun önemli kültür merkezlerinden birisidir. Böylesine köklü bir kültüre ev sahipliği yapan, tanınırlığı yüksek ilçemizin her alanda daha iyi olması için gerçekleştirmeyi planladığımız çok güzel projelerimiz var. 

         Fakat belediyeyi devraldıktan sonra karşılaştığımız mali tablo pek iç açıcı olmadı. Belediyemizin en büyük gelir kalemi İller Bankasından gelen kaynak ancak bunun da %70’i belediye çalışanlarımızın maaşlarını ödemeye gidiyor.

          Önceki belediye başkanımız adeta bir seçim ekonomisi uygulayarak 2024 yılında çalışanların maaşlarına %100 zam yapmış. Üzerine ihtiyacı olan olmayan her haneye çimento, kum, tuğla gibi inşaat malzemeleri yardımında bulunmuş. Yol yapım işlerini hızlandırmış ne netice de belediyenin bütçesi ciddi oranda zarar görmüş.

          Şimdi kardeş belediye başta olmak üzere bir takım ilave kaynaklarla vatandaşlarımıza hizmet üretmek, eskiyen araçlarımızı yenilemek istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

          Flaş Haber İmtiyaz Sahibi Remzi Hayta ise yeni Başkan Ersoy Eren’e yeni görevinde başarılar dilerken Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kılıç'a da ziyarette bulundular..
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN