Başkan Gürkan'dan Sakalıuzun Kömbesine Tam Not!

Levent vadisi kalkındırma ve koruma derneği Başkanı aynı zamanda Sakalıuzun Muhtarı Kanaat Önderi İhsan Turan Hafta sonu 1. olağan Kongresini gerçekleştiren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın konuk olduğu Akçadağ Dayanışma Derneği ziyaretinde Akçadağ İlçesinin en kaliteli ve meşhur has kömbesinin yapıldığı Sakalıuzun yöresinin Köz kömbesini sac ile birlikte getirerek sürpriz yaptı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da tam not verdiği Köz Kömbesi büyük beğeni alırken Közde yapılan Kömbeyi yapan Akçadağ Levent vadisi kalkındırma ve koruma derneği Başkanı aynı zamanda Sakalıuzun Muhtarı Kanaat Önderi İhsan Turan'ı tebrik etti. 


      Akçadağ'ın coğrafi işaret alarak tescillenen kömbesinin yıllardır Sakalıuzun Mahallesi ve Levent Vadisi yöresinde yapıldığı herkes tarafından bilinmekte. Yıllardır Köz Kömbesinin tanıtımı için büyük gayretleri olan ve En üst düzey yöneticilerinin her zaman takdir ettiği Köz Kömbesinin öncüsü Başkan İhsan Turan"  Yıllardır Akçadağ Yöremizin Türkiye de tanıtımını Kömbe ve Levent Vadisi ile yapıyoruz. 


       Bu bölgede Köz Kömbesi çok meşhurdur ve herkes bunu yapamaz. Öncelikle Kış Kavurmasından yapılması gerekiyor. Ateşini, Közünü, Sacını ve Pişirimini iyi ayarlamak gerekiyor. Yaklaşık 1,5 saat Özel hazırlanmış közde pişirimi yapılmalı.


       Sayın Selahattin Gürkan Başkanımız Malatya'mızın her yerinde hizmetlerini yapıyor ama Akçadağ ilçemizde Başkan Bizlerin Ailemizden biri gibi görüyoruz. Her zaman yanımızda. Akçadağ'a çok güzel hizmetler yapmaya devam ediyor. Bundan dolayı Bizde Sayın Başkanımıza sürpriz olarak Közde Kömbe ikramı yapalım dedik. 


      Akçadağ Dayanışma Derneğinde Sayın Başkanımızı  misafir ederek Meşhur Kömbemizin tadına baktırdık. Kendisi çok beğendiğini ifade ederek bizleri onure etti. "


      Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise" Akçadağ Dayanışma Derneği 1. Olağan Kongresini gerçekleştirmesinden dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Akçadağ Derneğinde Levent vadisi kalkındırma ve koruma derneği Başkanı aynı zamanda Sakalıuzun Muhtarımız İhsan Turan bize sürpriz yaparak Köz Kömbesi yapmış.


      Akçadağ deyince herkesin aklına ilk olarak Kömbe gelir. Kömbe her yerde yapılır ama Akçadağ Levent Vadisi yöresinde Sakalıuzun Muhtarımızın Mahallesinde Sacda köz ateşinde yapılan kömbe oldukça kaliteli olur. Bugün tadına baktığımız Köz Kömbesini yaparak bize sürpriz gerçekleştiren Akçadağ Derneğinde Levent vadisi kalkındırma ve koruma derneği Başkanı aynı zamanda Sakalıuzun Muhtarımız İhsan Turan'a teşekkür ediyorum" dedi. 


       MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı ise" Akçadağ yöresinin meşhur Köz Kömbesini yaparak bizlere sürpriz yapan Akçadağ Derneğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan başkanımızla geldiğimiz ziyarette  Levent vadisi kalkındırma ve koruma derneği Başkanı Sakalıuzun Mahalle Muhtarı İhsan Turan çok güzel hakiki bir Köz Kömbesi yaptırmış. Kendisini tebrik ediyorum. Her yerde Kömbe yapılıyor ama Sakalıuzun Kömbesi çok farlı bir lezzete sahip. Yapanın ellerine sağlık."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN