Battalgazi İlçesinde Muz Üretimi Gerçek Oldu

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar' Çiftçi İnandı Mı, Toprak da Ona İnanır.'

        Battalgazi ilçesi Kadıçayırı Mahallesinde geçen yıl deneme amaçlı dikilen Muz fideleri ürün vermeye başladı.

        Malatya’nın bereketli topraklarında her çeşit ürünün doğru ve bilinçli tarım ile yapılabileceğinin kanıtı geçtiğimiz yıl Battalgazi İlçesi Kadıçayırı Mahallesinde yaşayan üretici Aziz Haliloğlu’nun Mersin Anamur ilçesinden muz fidelerini getirterek dikmesiyle birlikte bu yıl fideler ürün vermeye başladı. 

         Battalgazi İlçesindeki Muz yetiştiriciliğini inceleyen Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar sosyal medya hesabından" Çiftçi İnandı Mı, Toprak da Ona İnanır" diyerek duyurdu. İl Müdürü Akar” Battalgazi İlçesi Kadıçayırı Mahallesinde yaşayan Değerli üreticimiz Aziz Haliloğlu, geçen yıl Mersin İli Anamur İlçesinden aldığı muz fidelerini bahçesine deneme amaçlı dikti.

AKAR" ÇİFTÇİ İNANDI MI, TOPRAK DA ONA İNANIR."

        Bu yıl, yaklaşık 3 metre uzayan Muz fideleri ürün vermeye başladı. Ürünlerinin emek vererek başarıyla yetiştirilebileceğini  göstermekte.

         Bu muzları yetiştirmek için kışın + 20 derece sıcaklık ve yeterli nem gerekiyor. Malatya'nın doğal iklimi bu şartları sağlamadığından, ağaçları korumak ve ideal yetişme koşullarını sağlamak amacıyla yetiştiricimiz ısıtma ve nem koşullarını oluşturarak,

          Malatya gibi iklimsel olarak farklı bölgelerde de muz yetiştiriciliğinin mümkün olabileceğini göstermiş oldu. Toprağa emek veren her çiftçimizin mahsulleri bol, kazançları bereketli olsun” diye belirtti.
 

Battalgazi İlçesinde Muz Üretimi Gerçek Oldu

Bakmadan Geçme