• Haberler
  • Politika
  • BBP İl Bşk. Karaman' Sorunların Çözülmesi İçin Süreci Takip Ediyoruz'

BBP İl Bşk. Karaman' Sorunların Çözülmesi İçin Süreci Takip Ediyoruz'

Malatya'nın Geleceği İçin Karaman'dan Sert Açıklamalar ve Çözüm Önerileri

        BBP İl Başkanı Abdulvahap Karaman ve İl Yönetimi Malatya Basını ile Buluştu:

        Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman, Malatya’nın tanınmış mekânlarından Pasha Restoran’da düzenlenen basın toplantısında, Malatya’nın gündemindeki önemli konuları değerlendirdi. 

          BBP Malatya İl Başkanı Abdulvahap Karaman, BBP MYK Üyesi Sedat Alataş, BBP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gürbüz, BBP Malatya İl Yönetim Kurulu Üyelerinin Yerel Basın ile buluşmasında yoğun bir basın katılımının olduğu toplantıda, Karaman, şehirdeki mevcut durum ve acil çözüm gerektiren meseleler hakkında kapsamlı bir açıklama yaptı.

           İl Başkanı Karaman, toplantıya başlamadan önce basın mensuplarını selamlayarak, uzun bir aradan sonra bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Basının, şehirlerin ve ülkelerin haber alma ve bilgi paylaşma konusunda kritik bir rol oynadığını vurgulayan Karaman, “Basın, tüm insanlığı bir araya getiren ve olayları dünyaya duyuran vazgeçilmez bir kurumdur. Görevini hakkıyla yapan tüm basın mensuplarına minnettarız” dedi.

            Toplantının en dikkat çekici bölümleri, Malatya’nın büyük bir deprem felaketi yaşamasının ardından yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri üzerineydi. Karaman, depremin BBP İl Yönetimi ve birçok  Malatyalı için büyük zorluklar getirdiğini belirtti. 

            Yönetimimizdeki arkadaşlarımızın evleri ve işyerleri yıkıldı, bazıları şehirden gitmek zorunda kaldı. Ancak bu zorluklara rağmen yeniden güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta yeni il divanımızı açıklayacağız ve güçlü takviyelerle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

            Karaman,  Malatya’daki mevcut durumun sadece sözde kaldığını ve somut adımların atılması gerektiğini belirtti. Deprem sonrası rezerv alanlarının hala tamamlanmadığını vurgulayan Karaman, “Rezerv alanları hızla yapılmalı. Vatandaşlarımız tahliye ediliyor ancak gidecek yerleri yok. Kiralar uçmuş durumda, konteyner kentlerde yer bulmak ise neredeyse imkansız. Bu sorunun çözülmesi için süreci takip ediyoruz” dedi.

           Esnafın da büyük mağduriyet yaşadığını ifade eden Karaman, mücbir sebep halinin uzatılmasını talep etti. Esnafın hem yer sıkıntısı hem enflasyon hem de vergi yükü ile başa çıkmakta zorlandığını belirten Karaman, bu konuda acil bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

            Malatya’nın kayısı sorununa da dikkat çeken Karaman, geçen yıl 180-250 TL arasında satılan kuru kayısıların bu yıl 100-150 TL aralığına düştüğünü söyledi. TMO’nun bu konuda duyarsız kaldığını belirten Karaman, kayısı üreticileri ve Malatyalı yetkililere daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

            Basın toplantısı, Karaman’ın tüm basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırmasıyla sona erdi. Karaman, Malatya’nın sorunlarına dair çözüm arayışlarının süreceğini ve bu konularda mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı.

MYK ÜYESİ ALATAŞ” MALATYA’DA GİDİŞAT İYİ DEĞİL”

          Büyük Birlik Partisi Genel Merkez MYK Üyesi Sedat Alataş Malatya’daki çalışmaların istenilen seviyede olmadığını Sahipsizlik ve yapılan işlerin aksak devam ettiğini belirterek” Bu memleketin Sahibi gerçekten yok” dedi.

          Sedat Alataş” 6 Şubat depremlerini yaşayan Malatya’mızda halen belirsizlikler, açıklamaların yetersizliği sürecin uzaması, Barınma sorunlarının devam etmesi büyük bir sorun. Bunlara birde ithal belediye başkanları ve vekillerin eklenmesi Malatya’nın sahipsizliğinin göstergesi.

          Bunların yakın takipçisi olacağız. Rezerv alanları başlı başına sıkıntılı. İşyeri veya evlerin nasıl yapılacağı? Metre karelerine göre mi verilecek? Nerede verilecek? Bunlar belirsizliğini koruyor. Çıkıp ta bunları resmi olarak söleşmeler imzalanmadan sadece çıkın rezev alanı demekle esnafların dükkanlarını boşaltmakla olmuyor.”
 

BBP İl Bşk. Karaman' Sorunların Çözülmesi İçin Süreci Takip Ediyoruz'

Bakmadan Geçme