'Deprem Bölgelerinde Organizasyonu Yeniden Düşünmek' Sempozyumu

İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde Uluslararası katılımlı' Deprem Bölgelerinde Organizasyonu Yeniden Düşünmek' Sempozyumu 2 Şubat ta gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

        İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde Uluslararası katılımlı” Deprem Bölgelerinde Organizasyonu Yeniden Düşünmek” Sempozyumu 2 Şubat ta gerçekleştirilecek.

         6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilin katılımı ile yapılacak olan sempozyum İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak. Ağır hasar alan Malatya, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinden konuşmacılar olacak. 

         Japonya ve Endonezya’dan konuşmacıların yer alacağı sempozyumda 4 ilin başhekim, başhemşire, acil ekipleri, UMKE ekipleri ve eczacılar için ayrı oturumlar gerçekleştirilecek.  

          Konuyla ilgili olarak Doç. Dr. Emriye Hilal Yayan Sempozyumun ulusalın yanı sıra uluslararası katılımcıları bir araya getireceğini belirterek“ Tarihinin en büyük doğal afetlerinden biri olan ve 50 bini aşkın vatandaşımızın hayatını kaybettiği, binlerce insanımızın yaralandığı, milyonlarca insanımızın göç ettiği ve 11 ilin etkilendiği 6 Şubat Kahramanmaraş Depreminde yaşananları deprem sürecini yöneten sağlık çalışanları ile yeniden konuşmak, olası depremler için eksiklerin hızla giderilebilmesi de kısa, orta ve uzun dönemde; devlet, sağlık çalışanı, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler olarak nelerin yapılabileceğini akademik açıdan ele almak ve öneriler üretmek amacıyla düzenlediğimiz sempozyuma sizleri davet etmekten onur duyarız.” Şenol Karaduman
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN