Zirai İlaç Tohum ve Gübre Sektöründeki Sorunlar, Çözüm Önerileri ŞUTSO'da Tartışıldı

Zirai İlaç Tohum ve Gübre Sektöründeki Sorunlar Çözüm Önerileri İle Kobiler ve Tarım Sektörüne Yönelik Hibe Teşvikler Toplantısı ŞUTSO Meclis Toplantı Salonunda düzenlendi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

            Zirai İlaç Tohum ve Gübre Sektöründeki Sorunlar Çözüm Önerileri İle Kobiler ve Tarım Sektörüne Yönelik Hibe Teşvikler Toplantısı ŞUTSO Meclis Toplantı Salonunda düzenlendi. 

            Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), KOSGEB ve Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile “Zirai İlaç Tohum ve Gübre Sektöründeki Sorunlar Çözüm Önerileri İle Kobiler, Tarım Sektörüne Yönelik Hibe Teşvikler Toplantısı” ŞUTSO Meclis Toplantı Salonunda düzenlendi. 

           Programa ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, ŞUTSO Meclis Başkanı Serhat Karadağ, ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, ŞUTSO 27. Meslek Komitesi Üyeleri, KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, TKDK İl Koordinatörü Mehmet Uçman ve birçok sektör temsilcisi katıldı.

          Programın açılış konuşmasını yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim Şanlıurfa’nın uygun iklim koşullarına, verimli tarım arazilerine, büyük bir su kaynağına ve güneş enerjisine sahip olduğunu belirterek, ilimizin tarımsal potansiyelini açığa çıkarmak, tarımsal ürünlerimizi katma değerini artırarak marka haline getirilmesi gerektiğine vurguda bulundu. Başkan Yetim konuşmasını şu ifadeleri kullandı: 

ŞUTSO BAŞKANI YETİM" İHRACATIMIZI EN ÜST SEVİYEYE TAŞIMAK İÇİN HEPİMİZİN ÇOK ÇALIŞMASI GEREKİYOR

         “Şanlıurfa, 10 milyondan fazla tarımsal alanıyla ülkemizin en büyük tarım kentlerinin başında geliyor. Pamuktan Urfa Keten Köyneği fıstığına, mercimekten mısıra, yağlı tohum üretiminden tahıl üretimine kadar birçok tarımsal ürünün üretilmesinde ilk sırada yer alıyor. 

          Uygun iklim koşullarına, verimli tarım arazilerine, büyük bir su kaynağına ve güneş enerjisine sahip olan ilimizin tarımsal potansiyelini açığa çıkarmak, tarımsal ürünlerimizi katma değerini artırarak marka haline getirmek ve bu alandaki ihracatımızı en üst seviyeye taşımak için hepimizin çok çalışması gerekiyor. Elbette, bunun için de tarıma dayalı, ekolojik ve yeni nesil teknoloji temelli sanayileşmeye ayrıca önem ve hız vermemiz zorunlu bir koşuldur. “

           Tarım kenti olan ilimiz Şanlıurfa’nın sanayi, ticaret ve turizmle birlikte, tarımda da hak ettiği değeri ve yeri bulacağına inancımız tam. Bunun için hep birlikte el ele vererek, kurumlar arası iş birliğimizi artırarak lobi faaliyetlerinde bulunmamız gerekiyor. ŞUTSO olarak, her tür desteği sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyor, toplantının ilimiz tarım sektörü adına verimli geçmesini diliyorum. Sizleri bir kez daha saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

           Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, sektörel teşvik ve hibe destekleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İl Müdürü Aksoy” Zirai İlaç, Tohum ve Gübre Sektöründeki sorunlar çözüm önerileri ile KOBİLER ve Tarım sektöründe Yönelik Hibe Teşvikler Toplantısı adlı toplantıda ilimiz tarımı hakkında sunum yaptık. Hibe, teşvik ve kredilere yönelik bilgiler verdik.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN