Erdal Karabağ'ın Kaleminden İsmail Altıkat

Malatya'nın güçlü kalemlerinden Şehrin Hafızası Erdal Karabağ'ın kaleme aldığı Malatya'nın tarihinde iz bırakan isimlerin bu seferki yazı konusu Malatya'nın yetiştirdiği İsmail Altıkat oldu.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

       Malatya'nın güçlü kalemlerinden Şehrin Hafızası Erdal Karabağ'ın kaleme aldığı Malatya'nın tarihinde iz bırakan isimlerin bu seferki yazı konusu Malatya'nın yetiştirdiği İsmail Altıkat oldu.

SİYAH / BEYAZ – Erdal KARABAĞ

İSMAİL ALTIKAT (1948-2021)

        1948 tarihinde Malatya'da doğdu. İlkokul, ortaokulu okuduktan sonra öğrenimini Erkek sanat enstitüsünde tamamladı.

        Futbola 1967 yılında Yıldıran gençlikte başladı. Bir yıl sonra Hilal gençliğe, 1968 yılında da Malatyaspor'a amatör olarak transfer oldu.Bu arada amatör genç karmaya çağrıldı.Genç karmalar Türkiye ikincisi olan bu kadroda yer aldı.1970 yılında Malatya Demirspor'a transfer oldu.Bu takımda üst üste üç yıl şampiyonluk yaşadı.1971yılında 29 golle gol  kralı oldu.

        1972 yılında askere alındı. Askerlik sonrası Özadafı sporda antrenör futbolcu olarak görev aldı. Daha sonra İdmanyurdu na transfer oldu. Bu takımda şampiyon olduktan sonra.Türkiye amatör futbol şampiyonasında guruplarda başarılı olan ve finallerde dört takım arasına giren İdmanyurdu takımında forma giydi.1978 yılında Yıldız gençlik kulübüne transfer olduktan bir yıl sonra futbolu bıraktı.

        1974 yılında çalışmak için girdiği şeker fabrikasından emekli oldu. Adana’ya yerleşmiş olan İsmail yakalandığı hastalıktan kutulamayarak 2021 yılında hayata veda etti.

UNUTAMADIĞI ANISI:

        1967 senesinde liseler arası futbol turnuvasında finale kaldık. Ben sanaat okulunun kaptanıyım.Finalde Malatya Turan Emeksiz lisesiyle oynuyoruz.Maç berabere bitti.Uzatmalarda sonuç değişmediğinden,o günkü statü.gereği yazı-tura atılacak.Maçın hakemi Ahmet Akçay.Kaptanları yanına çağırdı.

        Bun yazı dedim.Hakem parayı havaya attı. Düşer düşmez ne olduğu anlaşılmadan,yazı diyerek.kendimi paranın üzerine attım ve bayıldım.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN