Erdal Karabağ'ın Kaleminden Kaleci Ümit Öztürk

Malatya'nın güçlü kalemlerinden Şehrin Hafızası Erdal Karabağ'ın kaleme aldığı Malatya'nın tarihinde iz bırakan isimlerin bu seferki yazı konusu Malatya'nın yetiştirdiği Kaleci Ümit Öztürk oldu.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

        Malatya'nın güçlü kalemlerinden Şehrin Hafızası Erdal Karabağ'ın kaleme aldığı Malatya'nın tarihinde iz bırakan isimlerin bu seferki yazı konusu Malatya’nın yetiştirdiği Kaleci Ümit Öztürk oldu.

SİYAH / BEYAZ – Erdal KARABAĞ

ÜMİT ÖZTÜRK (1948-2021)

        Malatya amatör kümede yetişen en iyi kalecilerden biri olan Ümit,1948 yılında Malatya'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Malatya'da okudu. Futbola 1963 senesinde Beydağı gençlikte başladı.1965 senesinde Yıldız gençliğe transfer oldu.

       Yıldız gençlikte oynadığı dönemde birçok kez Malatya karmasında görev yaptı. İki yıl sonra Demirspor’a  transfer oldu.1976 senesine kadar Demirspor’da   oynadıktan sonra 1976 senesinde futbolu bırakarak iş hayatına atıldı. Bir seyahat firmasında görev yaparken 2021 yılında yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak İstanbul’da vefat etti.

UNUTAMADIĞI ANILARI

        1964  yılında Beydağı gençlikte oynarken, Yıldız gençlik'le lig maçı oynuyoruz.Maça iyi başladık.İlk yarı 3-0 öne geçtik.Maçın ikinci yarısında Yıldız gençlik iyi oynadı ve 2 gol atarak durumu 3-2 ye getirdiler. 

        Maçın bitmesine iki dakika kala Yıldızgençlik bir frikik kazandı. Ceza sahasının çok dışında.yıldız'ın santraforu Erdal atışı kullanacak.Bizim arkadaşlardan birisi" Çift vuruş,top üzerine gelirse bırak" dedi.Erdal topa vurdu.Top üzerime geliyor.Rahatca tutacağım topu tutmadım.Eğildim gol oldu.Hakem golü verdi.Alacağımız maçı 3-3 berabere bitirdik.

         Demirspor'da oynarken takımın hocası Celal Coşkun.Menejer Çetin Duman.Kulüp başkanımız Cemalettin Hıncal.Takımın hocası, menejeri varken,yapacağımız çift kalede başkan taktik veriyor."Çocuklar birbirinize girermiş gibi yapın girmeyin." diyor.Maç başladı.Arkadaşlar altı pasa kadar gelmiş.Bizim defans oyuncuları girmiyor.Bende kalenin içine uzandım.Başkan bağırıyor "Bu ne yapıyor" diye. Bende cevap veriyorum" Uçarmış gibi yapıyorum uçmuyorum" diyorum.  

        Tabiki başkanımız  bizi o haftaki maçta kesiyor. Dünya  iyisi gardaşım nurlar içinde yat.Mekanın cennet olsun.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN