• Haberler
  • Genel
  • 'Göl, Gölet ve Akarsularımızı Kirletmemelerini İstiyoruz'

'Göl, Gölet ve Akarsularımızı Kirletmemelerini İstiyoruz'

Malatya Tarım Orman İl Müdürlüğü vatandaşların ve balıkçıların tür, bölge, dönem ve boy yasaklarına önemle uymalarını ayrıca gelecek nesillerimize daha temiz daha sağlıklı bir doğa bırakmak için göl, gölet ve akarsuların kirletmemelerini istedi.

          Malatya Tarım Orman İl Müdürlüğü vatandaşların ve balıkçıların; tür, bölge, dönem ve boy yasaklarına önemle uymalarını ayrıca gelecek nesillerimize daha temiz daha sağlıklı bir doğa bırakmak için göl, gölet ve akarsularımızı kirletmemelerini önemine değindi.


         Konuyla ilgili yapılan açıklamada” Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak Malatya da Tarımın, Hayvancığın ve Su ürünlerinin üretimini verimliliğini artırmak, çiftçilerimizin sorunlarını ve sıkıntıları yerinde çözüme kavuşturmak için sürekli sahadayız ve sahada olmaya da devam edeceğiz.

          İlimizde ticari balık avcılığının gelişimi ve sürekliliğini sağlamak, göl ve göletlerimizde balık popülâsyonumuzu korumak, artırmak ve sürekliliğini sağlamak için Tarım ve Orman Bakanlığımızın "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında 1.226.000 adet yavru sazan balığını büyük kısmı karakaya baraj gölü olmak üzere İlimizdeki tüm göl ve göletlere bırakacağız. 

          İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen bu çalışma neticesinde su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türleri desteklemiş olacağız. 

          Balıklandırma çalışması ile su kaynaklarındaki balık stoklarının arttırılması sonucu il ekonomisine katkı sağlanması, ekosistemin canlı tutulması, sportif avcılığın desteklenmesi, doğal stoklarımızın ıslahını geliştirilerek zenginleştirilmesi, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amaçlanmaktadır. 

           Balıklandırma programının amacına ulaşması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için balıklarımızın en az bir kez yavru vermesi gerekmektedir. Bunun için vatandaşlarımızın ve balıkçılarımızın; tür, bölge, dönem ve boy yasaklarına önemle uymalarını ayrıca gelecek nesillerimize daha temiz daha sağlıklı bir doğa bırakmak için göl, gölet ve akarsularımızı kirletmemelerini önemle rica ediyorum. 
 

Bakmadan Geçme