Gülümuşağı Aşiretinden Örnek Davranış

Malatya'nın önemli ve büyük Aşiretlerinden Gülümuşağı Aşireti Malatya Türk Kızılayı şube başkanı Ramazan Soylu'nun çağrısına destek amacıyla kan bağışı yaparak destek verdiler.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Ramazan öncesi Malatya Gülümuşağı Aşiretinin duyarlılığı takdir kazanırken çok sayıda bağışçı Kan vererek desteklerini sundular. Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu'nun kamuoyuna Kan Bağışı çağrıları bir çok kesim ve vatandaşlardan olumlu destek bulurken toplu olarak yapılan desteklerin " bir kan bir hayat" bağışların önemi ortaya çıkıyor.


        Gülümüşağı Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Tayfun" Malatya Gülümüşağı Aşireti Olarak Pandemi Sürecinde Devletimizin ve Malatya Kızılay Başkanı Ramazan Soylu'nun Kan Bağışı Çağrısına İştirak Ederek Ramazan Ayı Arifesinde Kan Bağışında Bulunduk. Kızılay Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz."

 

KIZILAY MALATYA ŞUBE BAŞKANI RAMAZAN SOYLU’DAN KAN BAĞIŞINA DAVET


       Türk Kızılay’ı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu “Kan bankalarında düşüş yaşanıyor. COVID-19 sürecinde immün plazma talebi arttı. Bu pandemiyle yaşamak zorundayız. Hayat bir yandan devam ediyor. Hastalıklar, ameliyatlar devam ediyor. Sürekli kan alımı ihtiyacı var. Kan bağışını ihmal etmeyelim. Bu kanlara ihtiyacı olan hastalar var.


        Kan bağışında bulunmak isteyenlerin www.kanver.org adresi üzerinden randevu alarak bağışçı olabileceğine vurgu yapan Başkan Soylu  işlemlerinin 15-20 dakika içinde tamamlanacağını söyleyerek, “Sağlıklı bireylerden alınan kanlar, 3 farklı insana şifa olarak veriliyor. Ramazan ayı öncesi kan bağışının Malatya’da zirve yapacağına yürekten inanmaktayım”


YASAKLARDA KAN VERMEYE GELEBİLİRSİNİZ…


        Başkan Soylu, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen kan bağışı yapmak isteyenlere her hangi bir yaptırım uygulanmayacağını ifade edip “Yasak günlerinde de  vatandaşlarımız rahatlıkla kan vermeye gelebilirler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN