Hanımefendi Hanife Yazıcı Hıdırellez Etkinliklerine Katıldı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyet, Hıdırellez Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Malatya Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyet, Hıdırellez Günü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katıldı.

       Etkinlikler kapsamında Hanımefendi Yazıcı ve beraberindeki heyetilk olarak, Dilek Mahallesi’nde bulunan sera ve fidanlık alanlarını gezdi.

      Her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasındakutlanan ve halk arasında baharın başlangıç günü olarak kabul edilen Hıdırellez Günü’nde konuşanHanımefendi Yazıcı “Bizim için dini bayramlarımız, milli bayramlarımız nasıl önemliyse özel günlerimiz de bir o kadar önemlidir.

       Kültürümüzü oluşturan değerlerin yaşatılması, gelecek uşaklara aktarılması bizlerin elinde. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için geçmişten gelen kültürümüzü ayakta tutmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Birlik ve beraberliğimizin bu topraklar üzerinde ebediyen devam etmesini temenni ediyor, bu özel günün hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

       Akabinde Hanımefendi Yazıcı ve beraberindeki heyet, ateş yakma etkinliğine katılarak, fotoğraf çekimiyle programı sonlandırdı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN