• Haberler
  • Genel
  • İnsanlığıyla Gönüllerde Taht Kuran Malatyalıların Ablası İyilik Meleği Fezanur Şavata

İnsanlığıyla Gönüllerde Taht Kuran Malatyalıların Ablası İyilik Meleği Fezanur Şavata

Malatya'mızın köklü ailelerinden olan, Hayatı boyunca ilesi ile birlikte her daim insanlığı, yardımseverliği ve sıcak kalpliliğiyle gönüllerde yer eden Fezanur Şavata, şehrimizde sevilen ve takdir edilen isimlerden biri olarak bilinir.

              Malatya’mızın köklü ailelerinden olan, Hayatı boyunca ilesi ile birlikte her daim insanlığı, yardımseverliği ve sıcak kalpliliğiyle gönüllerde yer eden Fezanur Şavata, şehrimizde sevilen ve takdir edilen isimlerden biri olarak bilinir. 

             Güler yüzü, bitmek bilmeyen enerjisi ve pozitif tavırlarıyla girdiği her ortamı aydınlatan Malatyalıların Ablası Fezanur Şavata, Malatya’da birçok sivil toplum kuruluşunda önemli görevlerde bulunmuş ve bir dönem ise MEV Malatya Şube Kadın Kolları başkanlığı görevini başarıyla yürütmüştü. Espirili ve samimi yaklaşımıyla, insanlara neşe saçan bir isim

       Ne yazık ki, 6 Şubat Asrın Depremi, Fezanur Şavata’yı da etkileyen bir felaket oldu. Birçok Malatyalı gibi o da evinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Marmaris’teki yazlık evine yerleşmek zorunda kaldı. 

           Ancak Fezanur ablamız, ne zorlu koşullar ne de yeni bir şehir onu Malatya’dan uzaklaştırabildi. Kalbi her zaman memleketinde olan Fezanur Şavata, Marmaris’te de boş durmadı. Elinden geldiğince Malatya’daki insanlara yardım elini uzatmaya devam etti.

          Özellikle Eğitim konusuna geleceğin gençlerinin okumalarına yardımcı olmak adına gösterdiği önem Yardımseverliği, gözü gönlü tok oluşuyla bilinen Fezanur Şavata, Marmaris’te de Malatya’yı unutmadan, memleketindeki ihtiyaç sahiplerine desteğini sürdürdü.

       Şavata ailesinin sıcak konukseverliği de dillerden düşmüyor. Fezanur Şavata ve çok değerli eşi Ejder Şavata, evlerine gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayarak her zaman sevgi ve saygıyla misafirlerini memnun etmeyi başarmıştır. 

          Gösterdikleri bu sıcak ilgi ve misafirperverlik, insanları evlerinde rahat hissettiren bir zarafetin örneğidir. Kıymetli ablamız Fezanur Şavata, Marmaris’te de bu zarafeti ve gönül zenginliğini bizlerle paylaştı. Daveti üzerine, kapılarını bizlere açtı ve harika bir misafirperverlik örneği sergiledi. Eşi Ejder Şavata ile birlikte gösterdikleri bu sıcak karşılama ve ağırlama, kalplerimizde derin izler bıraktı.

       Fezanur ablamız, her zaman olduğu gibi, hem insanlığı hem de samimiyetiyle bize bir kez daha gösterdi ki; misafirperverlik, aslında bir gönül işidir. Yürekten gelen, karşılıksız ve içten bir çaba gerektirir. Fezanur Şavata ve Ejder Şavata çiftine bu eşsiz misafirperverlikleri için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar!

       Her yerde neşe saçan, güler yüzü ve pozitif enerjisiyle insanlara moral veren Fezanur ablamızın varlığı, sadece Malatya için değil, çevresindeki herkes için bir lütuftur. Malatya’yı nerede olursa olsun unutmayan, memleketinin insanına her fırsatta yardım elini uzatan bu güzel insan, bizlere ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır.

       Fezanur Şavata ve Ejder Şavata çiftine, bizleri misafir etmekten mutluluk duyan bu değerli insanlara sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.  
 

Bakmadan Geçme