Karakuş' Malatyalılar Bunlara Dur Diyecek'

CHP'li Karakuş' Deprem Meselesi Siyasetin Ötesinde Malatya'nın Ayağa Kaldırılma Meselesi'

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

        CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş 31 Mart 2024 yerel seçimler kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

         6 Şubat'tan bugüne kadar Malatya'yı hiç terk etmeden, Malatya'nın sorunlarını her platformda ,basın yayın organlarında dile getirdiğini, Malatya'nın yaşamış olduğu mağduriyeti aktarmaya çalıştığını anlatan Ali Karakuş, "Deprem meselesi siyasetin ötesinde Malatya'nın ayağa kaldırılma meselesi. Malatya'nın tekrar psikolojisinin, fiziki yapının düzeltilme meselesi. Bugüne kadar yaraları saramadıkları gibi, Malatya’ya hemen hemen her gün bir bakanımız gelmekte. 

          Sıkıntılı olan bölgelere vaadler verilmekte. Umduklarını bulmayan ve Malatyalı vatandaşların tepkileri ile karşılaşan AK Parti adayları umudu ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri ile ya da Bakanların sözleri ile vatandaşları sakinleştirmeye çalışıyorlar. Şartlar ne olursa olsun Malatyalılar bunlara artık ‘Dur’ diyecek” şeklinde konuştu.

         CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş İsmetiye Mahallesi muhtarı Turan Kılavuzu  ve iş insanlarını ziyaret ederek sorunları dinledi. Karakuş, “Muhtarlık görevinin, demokrasi zincirinin ilk halkası ve vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapıdır. Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, milletimizin eli, gözü ve kulağı konumundadır. 

        Devletimizin hemşerilerimize ulaşması noktasında her zaman en ön saflarda olan muhtarlarımız, halkımızın kendi içlerinden biri olarak her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri temsilcileridir” dedi. Karakuş 6 Şubat depreminden hemen sonra Malatya’daki muhtarların yerel yöneticilerin vurdumduymazlığı sebebiyle çok  zor durumda kaldıklarını dile getirerek, “ 6 Şubat’tan hemen sonra bir kargaşa yaşandı. Süreç yönetilemediği gibi tüm sorunlar muhtarlarımıza atıldı. 

          Bir bakıma muhtarları vatandaşlarla karşı karşıya getirdiler. Muhtarlar mahalle sakinlerine yeterince bilgi alamadıkları için, olumlu yada olumsuz cevap veremediler. Çok sorunlarla uğraştılar halen uğraşmaktalar. Belediye Başkanının eli kolu, gözü olan muhtarlarımızı biz her daim istişareler içinde hemhal olacağız” ifadelerini kullandı.

         Yoğun bir tempoda çalışmalarına ara vermeden devam eden Karakuş, “Tekno kent konteynırdaki aileleri de ziyaret etmeye onların sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz. Her bir aile sonlarının ne olacağını bilmeden yaşamaya gayret gösteriyorlar. Memleket sevdaları bağırlarına kor gibi düşmüş. Terketmemek için tüm şartları zorlamaktalar. Emekli vatandaşlarımız kendilerini hiçe sayanlara hayıflanmakta.

          İş İnsanlarımız ise devletten yeterince destek alamadıklarına. Defalarca basın demeçlerimizde,  deprem bölgelerindeki iş insanlarımızın en azından vergi borçlarının muaf tutulması gerektiğini savunduk. Emeklilerimizin daha refah bir ortamda yaşaması için en azından bir asgari ücret maaşı ile rahatılmalı dedik. Ne iş insanlarımızın  ne de emeklilerimizin rahat bir ortamda kafaları rahat olarak istekleri yerine getirildi.” Şeklinde tepkilerini dile getirdi.

         6 Şubat depreminden bu yana 1 seneyi geçmesine rağmen halen yıkımlarla uğraştıklarını dile getiren CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Karakuş, "Bunlarda planlama yok, proje yok, ortak akıl yok, ‘ben yaptım’ oldu mantığıyla vatandaşları mağdur etmeye devam ediyorlar. Ama Malatyalılar bunlara ‘dur’ diyecek. Biz geldiğimizde Türkiye'deki belediyelerimizin bir eli Malatya'da olacak. Yaraları onların da yardımıyla saracağız.

          Planlarımızı kapalı kapılar ardında değil, sizlerle birlikte, bilimin yol göstericiliğinde Planlama ekibimizle yapacağız. Kim nerede ne yapılacağını bilecek. Çarşı merkezinin projelerini esnaf kuruluşlarımızla birlikte biz hazırlayacağız. Malatya'nın projeleri ve planları Ankara da hazırlanmaz. Malatya'da planlama ekibimizle yapacağız. Ve sizler ne yapıldığını yerinde bileceksiniz. En kısa sürede sizleri kalıcı konutlara kavuşturmak için seferberlik başlatacağız. Bir yıl olmuş hala evler teslim edilemiyorsa bunun hesabını sormalıyız" diye konuştu
 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN