Kayısıya Sanatçı İlgisi

Malatya'nın ekonomisinin can damarı olan dünyaca ünlü Malatya Kayısısı tezgahlarda yerini aldı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Hasan bey ve hudayı cinsi kayısılar Malatya sebze halinde tezgahları doldururken ilk mahsule olan ilgi ise dikkat çekiciydi. 


        Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız Hale gelen ilk kayısılardan almak isteyen Ünlü sanatçılar Ömer Çapar ve Muharrem İmik'e taze kayısıyı ikram etti. Ünlü sanatçıları konuk eden Başkan Yasin Yıldız"  Çok değerli abilerim Ömer Çapar ve Muharrem imik bizleri ziyaret ederek kaysı sezonu için hayırlı olsun dileklerini ilettiler.


         Kendilerine teşekkür ediyorum. Malatya'nın ekonomisi Kayısıdır. Yaş olarak tezgahlarımıza bugün itibarıyla getirdik. İlgi baya yoğun oldu. Bundan sonra da Kayısıyı almak isteyen vatandaşlar Kasap Pazarı Sebze Haline gelerek hakiki Malatya kayısılarından alıp il dışına koli olarak ta gönderebilirler.


       Ünlü Sanatçı Ömer Çapar ve Muharren İmik ise Kayısı tezgahlarından paketler yaptırırken Başkan yasin Yıldız ile bir süre sohbet ederken Sebze halinde ünlü sanatçıları gören vatandaşlar da hatıra resim çekildiler


      Malatya'da tezgahlarda satılan ilk ürün kayısılar Kale ilçesinden hasat edilip getirilirken kg fiyatı ise 15 tl den alıcı buluyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN