MAGİNDER'den Eğitime Anlamlı Katkı

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Genel Başkanı Mustafa Tecdelioğlu ile Malatya Şube Başkanı Arif Aksoğan, İşadamı Aytunç Narin Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği'ni ziyaret etti.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

           MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Malatya Eğitim Vakfı’na 50 öğrenci bursu desteği vereceklerini söyledi.

         Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Genel Başkanı Mustafa Tecdelioğlu ile Malatya Şube Başkanı Arif Aksoğan, İşadamı Aytunç Narin Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği’ni ziyaret etti. 

         Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, “6 Şubat depreminden sonra Malatya’mızda ciddi bir yıkım oldu. MEV, Malatyalı öğrencilerimiz devletimize vatanımıza faydalı birey olmaları adına çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. 

         Malatyalı öğrencilerimize sağladıkları burslar ile önemli bir hizmete imza atıyorlar. Malatya’da 100 binin üzerinde insanımız şuan konteyner kentler de yaşıyor. Burada çok ciddi bir öğrenci sayımız var . Bu öğrencilerimiz zor şartlar da eğitimlerine devam etmektedir.

          Malatya Eğitim Vakfı’da bu anlamda öğrencilerimize destek olabilmek için her zaman sahadalar.  Bizler de MAGİNDER ailesi olarak bu süreçte öğrencilerimizin eğitimleri adına  elimizden geldiği kadarıyla katkı sunacağız. 

         Özellikle konteyner kentlerde kalan öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlanma süreçleri zor geçiyor. Bu kapsamda da MEV öğrencilerimize katkı sunmaktadır. Bizler de dernek olarak bu sürece katkı sunmak adına 50 öğrencimizin bursunu karşılayacağımızı ifade ermek istiyorum” diye konuştu.

         Malatya’nın yeniden ayağa kalkması adına eğitimin ne kadar önemli olduğunu bildiklerini de belirten Karademir, “Eğitimde başarı olmadan bu şehrin ayağa kalkmayacağını biliyoruz. Malatya’mızda yaşayan her çocuk bizim için çok kıymetli, hepsi bizim geleceğimiz. Malatya Eğitin Vakfı’da üzerine düşen görevi çok iyi yapıyor. İnsallah bu şehri hep birlikte ayağa kaldırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

           Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Tecdelioğlu’da Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği’ne eğitime verdiği bu katkılardan dolayı teşekkür etti. MEV’in Malatyalı Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın önderliğinde kurulan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Tecdelioğlu, “ Şuana kadar 30 binden fazla yüksek öğrenimden mezun olan öğrencimiz var.

          Bunlar ülkenin ve dünyanın birçok noktasında önemli görevlerde bulunuyor. Bunları gördükçe bizler de mutlu oluyoruz. Birçoğuna da ulaşıyoruz ve onlarda burs katkısı ile yeni öğrencilerin eğitimine katkı sağlıyorlar. Güzel vatanımızın ve Malatya’mızın da en önemli konu kuşkusuz eğitim. Eğitim seviyemiz ne kadar yüksek olursa ülkemiz daha gelişmişlik bakımından ileri seviyelerde olacaktır.

           Malatya iki üniversitesi ile aslında tan bir öğrenci şehri. Bizler de şehrin yeniden ayağa kalması adına elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN