Muğla Valiliğinden Gaziler Gününde Coşkulu Etkinlikler

19 Eylül Gaziler Günü Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık'ın katıldığı etkinliklerle coşkulu şekilde halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

         19 Eylül Gaziler Günü Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın katıldığı etkinliklerle coşkulu şekilde halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanı tevcih edilişinin 103. Yıl dönümü ve Gaziler günü dolayısıyla Muğla’da tören düzenlendi.     

         Muğla’da Gaziler Günü kutlamalarına Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Güney Ege Sahil Güvenlik Komutanı Yarbay Akın Coşkunlar, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, siyasi parti temsilcileri, Gaziler ile öğrenciler ve vatandaş yoğun ilgi. 

         19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri yürüyüşle başladı. “Kahramanlarla Yürüyoruz” sloganı ile Olgunlaşma Enstitüsü önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşün ardından Valilik, Garnizon Komutanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yetkilileri, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

          Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık yaptığı konuşmasında” Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ile "Gazi" unvanının verilişinin 103. yıldönümünde Vatanı, bayrağı ve inandığı değerleri için göğsünü siper eden kahraman Gazilerimizle 19 Eylül Gaziler gününü kutladık.

         Atalarımız; yiğitlik, cesaret ve mertlik hasleti ile vatan için ölüm korkusu, menfaat, şan ve şöhret beklentisi olmadan “şehitlik” ve “gazilik” mertebesine erişmek amacıyla canlarını ortaya koymaktan çekinmemişlerdir.

          Bu minnet ve şükran duyguları içinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tarihimize yön veren aziz şehitlerimiz, ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum.


           Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ve Eşi Hanımefendi Sevim Akbıyık, protokol üyeleri ve kahraman gaziler ile Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gaziler onuruna düzenlenen resim sergisini ziyaret ederek huzurevi sakinleri ve gazilerle birlikte Bocce etkinliğine katıldı.

           Daha sonra günün anlamına binaen 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık hanımefendi ev sahipliğinde Kahraman gazilere ve aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.
 

Muğla Valiliğinden Gaziler Gününde Coşkulu Etkinlikler
Muğla Valiliğinden Gaziler Gününde Coşkulu Etkinlikler

Bakmadan Geçme