Mutlu: Türkiye Değişim Partisi Bu Yolda Kararlı

Türkiye Değişim Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Teoman Mutlu, Türkiye Değişim Partisi'nin bir ihtiyaçtan kurulduğunu belirterek 'Mevcut düzende ki partilerden halkımız artık yoruldu.18 yıllık iktidar artık heyecanını kaybetti. Bizim heyecanımız daha çok taze, biz bu yolda iktidar olmaya hazırız' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

       Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Teoman Mutlu, halkın yeni bir değişim istediğinin sinyallerini açıkça verdine işaret ederek “İşte bu sebeple Türkiye Değişim Partisi bir milletimizin ihtiyacı doğrultusunda, binlerce yurttaşımızın alın teri ve emeği ile kuruldu. Türkiye siyasetinin dilini değiştirmeye, siyasi anlayış ve nezaketi getirmeye kararlıyız. İlk olarak hamaset siyasetini yok edeceğiz. Partimizin ana görüşü; Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyet değerlerini geliştirerek koruyan, evrensel hukuk kurallarına saygılı, üretimi destekleyen, alın teri ve emeği koruyan, hudut ve bayrak birliği diyen herkesi biz partimize bekliyoruz. Biz sağı solu yormak istemiyoruz. Biz herkesi bu amaç doğrultusunda partimize bekliyoruz” diye konuştu.

 

“TDP İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLAMAYA HAZIR”

 

       TDP’nin kurulmasıyla birlikte yoğun bir ilgi gördüğünü belirterek “Vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler, partimize gelen gönüllü yurttaşlarımızın sayısı, yapılan anketler bizlere gösteriyor ki Türkiye Değişim Partisi ilk seçimde iktidar olmaya hazır. Hazırız çünkü yeni kurulan bir parti olmamıza rağmen 60 ilde teşkilatlanmamız hazır. Her gün iktidara hazırlık merkezlerimizi büyük bir çoşku ile açıyoruz. Biz halkımıza söz verdik, milletimizi ilk seçimde yorgun siyasilerden kurtaracağı! Kararlıyız, birbirinden değerli liyakatın esas olduğu kadrolarımızla biz buna hazırız!” ifadelerine yer verdi.

 

“DIŞ POLİTİKADA YENİDEN ŞAHLANACAĞIZ”

 

       TDP’nin Dış İlişkilere önem veren bir parti olduğunu kaydeden Mutlu “Dış ilişkiler Başkanlığı olarak politikamız ise Ata'ya layık Türk evlatları olarak yeniden dış politikada şahlanmak olacaktır. Bu doğrultuda ideolojimiz; temel stratejimiz AB içinde yer alan, aynı zamanda Avrupa Birliği’nin dönüşümüne etkin olarak müdahil olabilen bir Türkiye’dir. AB ve Türkiye tarafından rafa kaldırılmış olan, AB üyeliği ve müzakereler tekrar başlatacağız. Türkiye Değişim Partisine göre, Türkiye dış politikası diğer devletlerle eşitlik esasında yürütülecektir.

 

       Bu eşitliğin bağımsızlık ve egemenlik olgularından kaynaklandığını hiçbir zaman göz ardı edilmeyecektir. Eşitliğin göstergesi olan gerçekçi bir karşılıklılık ilkesi dış politikada her zaman geçerli olacaktır. Türkiye, dış politikada yurtta barış dünyada barış ilkesine uygun davranacaktır. Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap veren küresel çaplı bir dış politika sürdürülecek, bu bağlamda ticaret, finans, yatırım ve enerji konularında bütüncül yaklaşımlar Avrupa-Atlantik camiasının bir üyesi olarak bölgesel barış ve istikrara katkıda bulunmak hedefleri esas alınacaktır.

 

       Bu amaçla yurtdışı temsilciliklerimiz ve teşkilatımız güçlendirilecektir. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada adil ve kalıcı bir barış ortamının oluşması için etkin rol oynayacağı politikalar geliştirilecektir. Yeni evrensel değerlere ve demokratik dünya barışına yönelik davranılacaktır. Silah üretim ve kullanımını azaltacak gelişmeler desteklenecektir. NATO ittifakı güvenlik politikamızın kilit unsuru olmaya devam edecektir” diye belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN