Prof. Dr. Gezer' Aktörler Değişiyor Malatya'nın Kaderi Değişmiyor'

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, seçim gezileri kapsamında Koyunoğlu Mahallesi'nde kurulan Pazar yerini ziyaret etti.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

             Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, seçim gezileri kapsamında Koyunoğlu Mahallesi’nde kurulan Pazar yerini ziyaret etti. Burada pazarcı esnafı ile tek tek görüşen Gezer, göreve geldiklerinde yapacakları projeleri anlatarak seçimlerde desteklerini istedi.

GEZER’DEN İKTİDAR ADAYINA HODRİ MEYDAN“ KAMUOYUNUN ÖNÜNE ÇIKALIM HER ŞEYİ MASAYA YATIRALIM”
 
           Malatya'nın son 15-20 yılını kaybetmiş bir şehir olduğunu ve bunun aksini iddia edenleri müzakere etmeye çağıran Gezer, “Bir şehir eğer ekonomisi küçülüyor, tarımı geriye gidiyorsa, refah düzeyi düşüyorsa, sanayisi geriye gidiyorsa, ihracatı geriye gidiyorsa, turizmin geriye gidiyorsa, şehrin yoksulluğu her geçen gün daha da artıyorsa, işsizlik, hayat pahalılığı kol geziyorsa, bu şehir nasıl siyasete olumlu tepki versin, ya da nasıl aynı kadroları tekrar iş başına getirsin” ifadelerine yer verdi.

          Malatya’yı depreme hazırlamayarak bir tane bile kentsel dönüşüm projesi yapmayanların iktidar partisinin yine göreve gelmek istemesine tepki gösteren Gezer, “Yani bu el insaf denir ya, pes doğrusu. Öncelikle bu şehri nasıl bu hale getirdiklerini gelsin bir hesabını versinler.

          Bu şehrin bu hale gelmesini hesabını kime sormamız gerek? Kim verecek bunun hesabını? Bakın bütün iktidar gücünü kullanmalarına rağmen bu sene TOKİ’nin yaptığı konut sayısı Malatya'da 2 bin 700’lerde kaldı.

         6 binlerle ifade ediliyor ama o konutların birçoğu daha önceden başlanılan konutlar. Yıllar öncesinden başlanan konutlar. Onların toplamı 6 bin civarında konut ediyor. Onların da daha teslim edilmesi ne kadar sürecek belli değil” dedi. 

“TOKİ’NİN HIZINI ARTIRMAK İÇİN ÇOK SAYIDA PROJEMİZ”

         Dar siyasi güç odaklarının Malatya'ya vereceği bir şeyin kalmadığını da dile getiren Gezer, “Biz yetki aldığımızda TOKİ’nin de Emlak Konut’unda, özel sektöründe ve Büyükşehir Belediyesi’nin de yapacağı konutlar ile konut yapım hızını artıracağız. 

         TOKİ’nin hızını artırmak için çok sayıda projemiz. Büyükşehir Belediyesi’nde göreve gelir gelmez zaten büyük çaplı konut projelerine girişecek ve özel sektörün de katılımı ile konut üretim hızını artırmak için çok sayıda projelerimiz var” şeklinde konuştu.

             İktidar ve ana muhalefetin Malatya’yı küme düşüren bir kadrosuyla karşı karşıya olduklarının da altını çizen Prof. Dr. Gezer, “Ana muhalefetin bu şehir için yaptığı zerre bir şey yoktur. Ateşli açıklamalar dışında bu şehre kattıkları zerre bir şey yok. Şehrin durumunu ortaya koyan, bu şehirde niye bu kadar yoksulluk var, bu şehirde niye bu kadar işsizlik var;  bu şehirde niye bu kadar hayat pahalılığı var, 

              Şimdi de Büyükşehir belediye başkanlığına talip oluyorlar. Önce bu şehir için ne yaptıklarını gelsin bir anlatsınlar. Yönettikleri ilçeler bu şehrin en fazla geriye giden ilçeleri. Önce gelsin bunların hesabını versinler” dedi. 

BUGÜN BURADAN AÇIK AÇIK MEYDAN OKUYORUM”

          “Ateşli konuşmalar yaparak bu şehrin sorunları çözülseydi çoktan çözülürdü zaten. Ama ben bir akademisyen olarak, bir sosyal girişimci olarak, bir mühendis olarak onlarca depremle ilgili çalışma, çalıştaylar ve sempozyumlar yaparak konuyu masaya yatırmışız. Ama yetkimiz olmadığı için gücümüz olmadığı için bu konuda bir şey yapamamışız. 

        Bugün bakın buradan açık açık meydan okuyorum. Bizim yaptığımız her 10 çalışmaya karşılık bana bir tane çalışma göstersinler, bizim yaptığımız her 100 çalışmaya karşılık bana bir tane çalışma göstersinler. Ateşli konuşmalardan başka maalesef seyrettiler. 

          Bu şehrin son 15-20 yılı kayıp yıllardır. Cumhuriyet tarihinde bu kadar geri gittiğimiz bu kadar kayıp verdiğimiz, bu kadar yoksulluk yaşadığımız, bu kadar gerilediğimiz başka bir dönem yok. Muhalefetin önünü tıkanıkları için. AK Parti’nin dar bir siyasi kadrosundan bahsediyoruz 
 
“MALATYA ARTIK ASLA ESKİ MALATYA OLMAYACAK”

            Küme düşürdükleri bu şehri biz inşallah 31 Mart’tan itibaren devraldığımızda yaptığımız hazırlıklarla çıkardığımız yol haritasıyla bütün insanlarımızı sürece katarak bağımsız olmanın böyle bir avantajı da var. Bütün insanlarımızın solcu, sağcı, Alevi-Sünni, milliyetçi, dindar bütün insanlarımızla birlikte yürüyerek bu şehri layık olduğu yere taşıyacağız. 

          Şunun da altını çiziyorum Malatya artık asla eski Malatya olmayacak. Eski Malatya bitti. Deprem öncesi bir Malatya artık olmayacak. Ya bunu fırsata dönüştürüp yaşadığımız bu sonuçları fırsata dönüştürüp ölçek büyüterek çok daha büyük bir şehre dönüşecek ya da maalesef ölçek küçülterek çok daha küçük bir şehre dönüşecek. İşte biz birincisine talibiz ve Malatya siyasi tarihinin en kapsamlı hazırlığını yapmış bir kadro olarak, bütün yol haritamızı çıkardığımızı, ev ödevimizi yaptığımızı, dersimize çalıştığımızı burada insanlarımızı hemşerilerime Malatyalılara ilan ediyorum.

              Bize teveccüh gösterdiklerine, güvendiklerinde hep birlikte bu şehri çok daha iyi yerlere taşıyacağımıza ve ilk 12 ay da bu şehrin çehresinin değişmeye başlayacağına, insanımızın moral ve motivasyonunun artacağını göreceğiz. 12 ayda Malatya'yı normalleştiren, şehrimize ve 5 yıl içerisinde de bölgesinin lokomotif güçle dönüştüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın”
 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN