Şehriban Günata adına Yaptırılan Anadolu Lisesinin Yapım Çalışması başladı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi, Aşağı bağlar Mahallesinde bulunan 8.869,86 m2 lik arsa üzerinde hayırsever işadamı Sabri Günata tarafından tüm masrafları karşılanarak Eğitime yüzde yüz Destek Kampanyası çerçevesinde 24 derslikli Anadolu Lise binasının yapım kazı çalışmaları başladı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       1 Ekim 2020 de Malatya Valiliği ile Malatya'nın önemli Ailelerinden Günata Ailesi arasında Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde tamamı yapılarak hibe edilecek olan, 24 derslikli Anadolu Lisesi İnşaatına ilişkin protokol düzenlenerek Malatya Valisi Aydın Baruş ve Hayırsever İşadamı Sabri Günata tarafından karşılıklı imzalanmıştı.

 

          Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi, Aşağı bağlar Mahallesinde bulunan 8.869,86 m2 lik arsa üzerinde hayırsever işadamı Sabri Günata tarafından tüm masrafları karşılanarak Eğitime 100 Destek Kampanyası çerçevesinde 24 derslikli Anadolu Lise binasının yapım kazı çalışmaları başladı.


        Saha tanziminin ve çevre duvarının yaptırılarak mülkiyetinin Hazineye, kullanma hakkının ise Milli Eğitim Bakanlığına devredileceği okul protokolü Vali Aydın Baruş ile Sabri Günata (Gün Kauçuk ve İnşaat San. A.Ş.) arasında imzalanan protokolle yapılacak okulun yerinde kesilen kurbanla " Bismillah" diyerek kazı çalışması başlatıldı.


         Annesinin adına Aile olarak okul yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Malatya'nın Önemli Kanaat Önderlerinden Malatya  Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata açıklamasında“ Kendi bölgemize, yetiştiğimiz yöremize, kendi toprağımıza hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz. 
        Burada bir okul ihtiyacı olduğunu ağabeyim Sabri Beye ilettiğimde, bir tanesini ben yapayım dedi. Devletimiz adına Sayın Valime, ailemiz adına da Sabri Ağabeyime çok teşekkür ederim. Çünkü burada annemizin adı yaşayacak. Bizim de yıllardır toplumu kaynaştırma, birleştirme hizmetlerimizi pekiştirmiş olacağız.


“Elhamdülillah bir ilim irfan yuvasının temelleri kazılıyor"


       Anam ŞEHRİBAN GÜNATA adına yaptıracağımız Anadolu lisesinin Bismillah diyerek, kurbanını keserek temel kazılarını başlattık.
       Bu güne kadar Vatana, Millete hayırlı evlatlar yetişsin diye hayatımızı koyduk, kah ezildik, kah horlandık acı çektik, ızdırap çektik ama hiç yılmadık.  Allah’a sığındık, millete güvendik ve bu günleri gördük çok şükür….


Yolumuzda Yönümüzde Değişmedi


     Ne hazıra konduk ,ne be başkasının sofrasında gözümüz oldu. Kahrına da şükrüne de eyvallah dedik. Ne makamda ne haramda, nede meşru olmayan hesaplara düştük. Kuluz hata yaptık, yapıyoruz ama hiç Allah’ın hesabından şaşmadık. Millete hizmet yolunda ömrümüzün sonuna son nefese kadar İftihar ettiğimiz Türk İslam davasına hizmet etmek boynumuzun borcudur. Çünkü; bu VATANA BORCUMUZUN OLDUĞUNU biliyoruz. Asil ve aziz milletimize haklarımız helaldir.


       Birliğe, dirliğe ve beraberliğe muhtaç olduğumuz aşikârdır bunun yolu da adam olmaktan adam olmak da okumaktan geçer. Biz bunun idrakindeyiz. Bir milletin tek düşmanı vardır o da cehalettir. Cehaleti yenmek sadece Devlete değil her aileye, her kuruma,her cemiyete ve  topluma düşer. Sabırlı olmak, hak ve hakikatte buluşmak hayırlarda buluşmak üzere…. Yüce Türk Milletine, Ülküdaşlarımıza selam olsun.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN