Uluslararası Yaşlılıkta Sağlık Ve Esenlik Festivali

Festivalin birinci gününde, 60+ Tazelenme Üniversitesi kampüslerinden koordinatörler ve öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı, yaşlılıkta aktif ve sağlıklı yaşam konularının geniş bir kitleye yayılmasını ve paylaşmasını amaçlandığı bir dizi programlar gerçekleştirildi.

             Arapgir ilçesinde13-15 Eylül tarihleri arasında Arapgir Kaymakamlığı, Arapgir Belediyesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 60+ Tazelenme Üniversitesi, Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Federasyonu ortaklığında Uluslararası Yaşlılıkta Sağlık ve Esenlik Festivali düzenlendi. 

       Festivalin birinci gününde, 60+ Tazelenme Üniversitesi kampüslerinden koordinatörler ve öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı, yaşlılıkta aktif ve sağlıklı yaşam konularının geniş bir kitleye yayılmasını ve paylaşmasını amaçlandığı bir dizi programlar gerçekleştirildi.

            program, Doç. Dr. Neşe KARAKAŞ, Arapgir Belediye Başkanı Haluk CÖMERTOĞLU, Prof. Dr. İsmail TUFAN, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan ERDEM, Arapgir Kaymakamı Fikri BADİOĞLU’nun protokol konuşmaları, Kahkaha Yogası Eğitmeni Şengül Esen DEMİR’in rehberliğinde mutluluğun ve kahkahanın deneyimlenmesi, Prof. Dr. Nilüfer KORKMAZ YAYLAGÜL’ün “Yerinde Yaşlanma: Bahadın Yaşlanma Hareketi” adlı sunumu ve Prof. Dr. Hasan Hüseyin BAŞIBÜYÜK’ün “Yaşlılıkta Sağlık ve Esenlik” adlı sunumu ile Arapgir Samime Aydınlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilem programlar sona erdi.

         Uluslararası Yaşlılıkta Sağlık ve Esenlik Festivali kapsamında, Sağlığı Geliştirme Araştırma Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

         Arapgir Kaymakamı Fikri BADİOĞLU, Arapgir Belediye Başkanı Haluk CÖMERTOĞLU, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan ERDEM, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Bülent KARAKUŞ, Prof. Dr. İsmail TUFAN, Prof. Dr. Erkan PEHLİVAN ve Doç. Dr. Neşe KARAKAŞ başta olmak üzere protokol üyeleri, 60+ Tazelenme Üniversitesi koordinatörleri ve öğrencilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

         Uluslararası Yaşlılıkta Sağlık ve Esenlik Festivali 2.gününde Oxford Nüfus Yaşlanması Enstitüsü’nden Prof. Dr. Hafız Khan’ın “Nüfus Yaşlanması” sunumu, Tunus Geriatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Sonia Ouali Hammam’ın “Yaşlanma Tıbbı” sunumu, Prof. Dr. Thesk Nouri Shawis’in “Tıp Eğitimi ve Yaşlı Sağlığı” sunumu, katılımcılara özel olarak hazırlanan Oyunlaştırma Atölyeleri ile eğlenceli ve öğretici deneyimler gerçekleştirildi.

        Sunumların ardından Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, değerli katılımcılara Arapgir yöresel ürünlerinden oluşan hediye paketi takdim etti.

        Kaşkaloğlu Gastronomi Mutfağı ve Eğitim Kompleksi’nde katılımcılar ile birlikte açık hava sinemasının tadı çıkarıldı. Açık hava sinemasında katılımcılara ikramlarda bulunan Kayısı Kola, Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılara ikram ettiği Reyhanlı gazoz ile damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakmayı başardı 

        Uluslararası Yaşlılıkta Sağlık ve Esenlik Festivali’nin son gününde katılımcılar, Doğada Kahvaltı programı için Kozluk Vadisi’nde bir araya geldi.

          Katılımcılar, Doğada Kahvaltı programı ve vadi üzerinde bulunan Kozluk Çayı’nın çevresinde zaman geçirerek büyükşehirlerin kendilerine yüklemiş olduğu stres ve yorgunluğu üzerlerinden atarak ilçemize veda ettiler.

Programlara; Arapgir Kaymakamı Fikri BADİOĞLU, Arapgir Belediye Başkanı Haluk CÖMERTOĞLU, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan ERDEM, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Bülent KARAKUŞ, Prof. Dr. İsmail TUFAN, Prof. Dr. Erkan PEHLİVAN ve Doç. Dr. Neşe KARAKAŞ, Prof. Dr. Nilüfer KORKMAZ YAYLAGÜL, Prof. Dr. Hasan Hüseyin BAŞIBÜYÜK, Prof. Dr. Gülüşan ÖZGÜN BAŞIBÜYÜK, Prof. Dr. Sonia Ouali HAMMAM,  Prof. Dr. Hafız KHAN, Prof. Dr. Teshk Nouri SHAWİS, Doç. Dr. Rabia Hürrem ÖZDURAK SINGIN, Doç. Dr. Ramazan BAYER, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Polat, Öğr. Gör. Dr. Fatma Banu DEMİRDAŞ, Öğr. Gör. Barkın DERE, Kahkaha Yogası Eğitmeni Şengül Esen DEMİR katılım sağladı.

Bakmadan Geçme