• Haberler
  • Eğitim
  • Vali Dr. İdris Akbıyık, 'Çağın Gereklerine Uygun, Modern, Güvenli Okul Sayısını Arttırmalıyız'

Vali Dr. İdris Akbıyık, 'Çağın Gereklerine Uygun, Modern, Güvenli Okul Sayısını Arttırmalıyız'

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, 'Bilgiyle donatılmış nesiller yetiştirmek, ülkemizin geleceğini şekillendirmek adına büyük anlam taşımaktadır.

         Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Hayırsever Haluk Laçin tarafından Datça ilçesine kazandırılan 5 derslikli Laçin İlkokulu’nun açılış törenine katıldı.
 
          Açılış törenine Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Ak Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, hayırsever Haluk Laçin ve ailesi, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
            5 derslikli okulun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Dr. İdris Akbıyık ve protokol üyeleri okulu gezdi ve okul bahçesine günün anısına fidan dikti. Daha sonra Vali Dr. İdris Akbıyık tarafından hayırsever Haluk Laçin’e plaket takdim edildi.
 
               Hayırsever Haluk Laçin’e eğitime yaptığı katkıdan dolayı teşekkür eden Muğla Valis Dr. İdris Akbıyık, açılışı yapılan okulun ve 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.
 
          Eğitimin, toplumların en büyük gücü ve yarınların teminatı olduğunu belirten Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, “Bilgiyle donatılmış nesiller yetiştirmek, ülkemizin geleceğini şekillendirmek adına büyük anlam taşımaktadır. 

         Bu yolda her katkı, her destek, ülkemizin kalkınmasına yapılmış bir yatırımdır. Bu minvalde elini taşın altına koyarak bu uğurda gayret gösteren tüm hayırseverleri yürekten kutluyorum.” dedi.
 
         Vali Dr. İdris Akbıyık, Laçin İlkokulunun hayırseverlerimiz tarafından ilimize kazandırılan 162’nci, Datça ilçemize kazandırılan 8. Okul olduğunu belirtti. 
 
          Hayırseverlerimizin desteklerinin yanı sıra devletimizin eğitim yatırımlarıyla ilimize son iki yılda toplam 16 okul 202 derslik kazandırıldığını belirten Vali Dr. İdris Akbıyık, “Çağın gereklerine uygun, modern ve güvenli okullarımızın sayısını arttırarak hem Muğla'mıza yaraşır eğitim ortamları oluşturmak hem de ikili eğitimi tamamen bitirerek eğitimin çıtasını daha yukarı taşımak için gayretlerimizi sürdüreceğiz. “
 
             Bir ülkenin geleceğini belirleyen en önemli unsurun eğitim olduğunu belirten Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bu yıl uygulamaya geçirilen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımızın milli, manevi ve insani değerler istikametinde okuyan, düşünen, araştıran, sorgulayan, dikkat ve farkındalığı gelişmiş, eleştirel bakabilen, çözüm odaklı, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesini hedefliyoruz” diye belirtti. 
 
 

Vali Dr. İdris Akbıyık, 'Çağın Gereklerine Uygun, Modern, Güvenli Okul Sayısını Arttırmalıyız'

Bakmadan Geçme