• Haberler
  • Malatya
  • Vali Seddar Yavuz Esnafları Ziyaret Ederek Yapımı Devam Eden Yeni İşyerlerini İnceledi

Vali Seddar Yavuz Esnafları Ziyaret Ederek Yapımı Devam Eden Yeni İşyerlerini İnceledi

Vali Yavuz, esnafların ihtiyaç ve taleplerini dinleyip, deprem sonrası esnafın yeniden ayağa kalkma sürecinde devletin her zaman esnafın yanlarında olduklarını vurguladı.

           Meydana gelen depremler sonrasında zarar gören esnafın durumunu yerinde incelemek üzere Büyükşehir Belediyesi MESTON Geçici Konteyner Bakırcılar Çarşısı esnaflarını ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, yıkımı devam eden orta hasarlı yapılarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

         Ziyaretleri ve incelemeleri sırasında Vali Yavuz’a AFAD İl Müdür V. Erdinç Ürkmez ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Cengiz Başer eşlik etti. 

       Büyükşehir Belediyesi MESTON Geçici Konteyner Bakırcılar Çarşısını ziyaret eden Vali Yavuz, esnafların ihtiyaç ve taleplerini dinleyip, deprem sonrası esnafın yeniden ayağa kalkma sürecinde devletin her zaman esnafın yanlarında olduklarını vurguladı.

         Vali Yavuz burada yaptığı açıklamada, "Esnafımızın tekrar ayağa kalkması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu süreçte gerek devletimiz gerekse yerel yönetimler, esnafımızın mağduriyetini en aza indirmek için elinden geleni yapmaya devam edecektir" dedi.

         Bakırcılar esnaf ziyaretinin ardından Çavuşoğlu Mahallesi Hayvan Pazarı Girişi Boncuk Sokak'ta yapımı devam eden22 yeni işyeri projesini yerinde inceleyen Vali Yavuz, projeler hakkında yetkililerden bilgi alıp esnafın modern ve güvenli işyerlerine kavuşması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirtti.


         Esnaf ziyaretlerinin ardından Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesi'nde orta hasardan ağır hasara dönen yapıların yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Seddar Yavuz, yetkililerden bilgi alıp, çalışmaların seyri ve bölgedeki inşaat projelerine ilişkin detaylı bir değerlendirme yaparak, sürecin hızlanması için talimat verdi.

         İncelemeler sonrası açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, inşa projelerini yakından takip ettiklerini ve süreçlerin hızlanması yönündeki talimatlarını vermeye devam edeceklerini ifade ederek ziyaret ve incelemelerini sonlandırdı.
 

Bakmadan Geçme