• Haberler
  • Özel Haber
  • Zafer Paşamızla Gurur Duyuyoruz' Bitlis'in Huzur Kahramanı: Tuğgeneral Zafer Tombul'

Zafer Paşamızla Gurur Duyuyoruz' Bitlis'in Huzur Kahramanı: Tuğgeneral Zafer Tombul'

Bitlis İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, sadece Bitlis'in dağlarını değil, halkın gönlünü de fethetmiş bir komutan.

           Bitlis İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, sadece Bitlis’in dağlarını değil, halkın gönlünü de fethetmiş bir komutan. 

          Malatya’mızın gururu olan Zafer Tombul Paşamızı, Malatya Flaş Haber İmtiyaz Sahibi Remzi Hayta ve gazeteci dostum Malatya Derin Haber İmtiyaz Sahibi Kayhan İnceoğlu ile Bitlis İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sayın Osman Seracettin Karaca,Yeğenim Mert Akın ile birlikte ziyaret etme şansını yakaladık. 

           Alay Komutanlığı’nın merdivenlerinden çıkarken, kahramanlıklarla dolu bu değerli komutanımızla buluşmanın heyecanı içindeydik.

ZAFER PAŞAMIZI BİRAZ TANIYALIM

          Tuğgeneral Zafer Tombul Paşa, sadece görev yaptığı illerde değil, tüm Türkiye’de kazandığı başarılarla adından söz ettiren bir isim. Görevde gösterdiği üstün cesaret ve fedakarlık dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası’na layık görüldü. Ayrıca, TSK Başarı Madalyası’nın yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan tarafından da ödüller aldı

BİTLİS’TE BARIŞIN MİMARI

             Bitlis’te görev yapan Zafer Tombul Paşa, halkla kurduğu sıcak ilişkiyle de tanınıyor.Bitlis halkı, Paşa’nın çabaları sayesinde daha huzurlu bir yaşam sürüyor. Onun amacı, Bitlis’i güven ve huzur dolu bir il haline getirmek ve burada yaşayan insanlara güven içinde bir hayat sunmak.

MEMLEKET AŞKI

          Tuğgeneral Zafer Tombul, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde doğmuş, memleketine gönülden bağlı bir komutan. Her fırsatta Malatya’yı ve Yeşilyurt’u anan Paşa, sıla özlemiyle yanan bir hemşehrimiz. Ziyaretimiz sırasında da Malatya üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik, hem memleket hasretini paylaştık hem de Bitlis’teki görevleri üzerine güzel bir sohbet gerçekleştirdik

KARİYERİNDE BİRÇOK BAŞARI

           1970 yılında Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde dünyaya gelen Zafer Tombul, askeri kariyerine 1984-1988 yılları arasında Maltepe Askeri Lisesi’nde başladı. 1992 yılında Kara Harp Okulu’ndan Jandarma Teğmen olarak mezun olan Paşa, Jandarma teşkilatının birçok kademesinde görev aldı. Cumhurbaşkanlığı’nın kararnamesiyle 2024 yılında Bitlis İl Jandarma Komutanlığı görevine atandı ve bu görevde üstün başarılar sergilemeye devam ediyor.

            Evli ve iki çocuk babası olan Zafer Paşa, sadece askeri başarılarıyla değil, halkla iç içe olan yapısıyla da gönüllerde taht kuruyor. İngilizce bilen ve uluslararası görevlerde de sayısız başarıya imza atan Paşamız, Malatya’nın yetiştirdiği en değerli isimlerden biri.

TEŞEKKÜR VE MİNNET

        Zafer Tombul Paşa’nın bizleri ağırladığı misafirperverlik için şükranlarımızı sunarken, onunla gurur duyduğumuzu da bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bitlis’te huzuru sağlayan, halkının güvenliği için büyük fedakârlıklar yapan bu değerli komutanımızla gurur duymak, biz Malatyalılar için bir onurdur.

         Paşamıza ve ailesine sağlıklı, başarılı bir ömür diliyor, Malatya’nın adını onurla taşıyan kahraman evladına selamlarımızı iletiyoruz.
 

Remzİ HAYTA – Kayhan İNCEOĞLU
 

Bakmadan Geçme