Zırh Kebap Usta'nın Yerinde Yenir

Malatya'nın meşhur zırh Kebap ustası Aşçı Abdurrahman Aslan 1964 yılından günümüze sayısız Zırh Ustası yetiştirerek Sektörün geleceğine hizmet ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

         Malatya’nın meşhur zırh Kebap ustası Aşçı Abdurrahman Aslan 1964 yılından günümüze sayısız  Zırh Ustası yetiştirerek Sektörün geleceğine hizmet ediyor.

” HER KEBAP, KEBAP DEĞİLDİR” 

         Malatya’nın vazgeçilmez lezzetlerinden olan Zırhta çekilmiş Kebap şimdilerde fazla usta yetişmediğinden çok az yerde Eski deneyimli Aşçıların yaptığı Zırh Kebaplar ile Malatyalılar lezzetli Kebap’a ulaşabiliyorlar.

          Kebap ve Yemeklerin Duayeni olarak Malatyalıların tanıdığı Yılların deneyimli aşçısı Abdurrahman Aslan 1964 yılından beri özellikle Kebap konusunda Döş etinin ve özel etlerin zırhta çekilmes inceliklerini gelecek nesile aktarmak adına öncülük ederek sayısız Zırh ustası yetiştirmesiyle sektöre önemli katkı sunan bir isim.

         Her Kebap, Kebap değildir sözüyle Zırhta çekilmiş etin verdiği lezzetin Makinede çekilmiş kebap etinin bir olamayacağını ve lezzetinin arasında uçumlar olduğunu belirten Usta’nın Yeri işletmesinde halen kebap ustalarına işin inceliklerini anlatarak uygulamalı göstererek geleceğe önemli miras bırakarak mesleğin devam etmesini sağlıyor.

       Büyükşehir Belediyesi yanındaki Geçici işyerlerinde hizmet veren Usta’nın yeri’nde Malatyalıların büyük rağbet gösterdikleri Zırhta çekilmiş kebap lezzeti meşe kömürünün küllenmiş ateşinde pişirilmesiyle damak tadını bilenlerin uğrak mekanlarından olmaya devam ediyor. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN