Arapgir Hükümet Hizmet Binasının Yerinde Yapılması İsteği

Arapgir Kültür Derneği Tarafından Cumhurbaşkanlığı Yüksek Makamına, İçişleri Bakanlığı'na, Malatya Valiliğine, Arapgir Kaymakamlığına yazılı Dilekçe İle Başvuruda Bulunuldu.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

         Arapgir hükümet Hizmet Binasının Yerinde Yapılması Konusunda Arapgir Kültür Derneği Tarafından Cumhurbaşkanlığı Yüksek Makamına, İçişleri Bakanlığı’na, Malatya Valiliğine, Arapgir Kaymakamlığına yazılı Dilekçe İle Başvuruda Bulunuldu. 

       Arapgir Hükümet Hizmet Binasının Yerinde Yenilenmesive Mahalle İçinde Yapılmaya Başlanan İnşatının Durdurlması İçin Arapgir Sivil Toplum Dernekleri Adına,Arapgir Kültür Derneği Tarafından Av.Ekrem Çatalkaya Tarafından Malatya Bölge İdare Mahlemesine 12.01.2024 Tarihinde 2024/38 Dosya No İle Durdurma Davası Açıldı.

       Arapgir Hükümet Hizmet binasının 6 Şubat 2023, Malatya ve bölgede meydana gelen deprem dolayısıyla hasar görmesinin ardından yıkılarak, yeniden yapılması planlanan bina için yer arayışına girilmiş ve Arapgir Hükümet binasının Tekke mevkiindemahalle içerisinde bir alana yapılacağının açıklanmasından sonraArapgir sivil toplum dernekleri,Arapgir halkı, meslek odaları tarafından hükümet binasının yerinde yapılmasınınilçemizin gelişmesi açısındanönemli olduğu dile getirlmiş ve imza kampanyası düzenlenmişti.

       Konu ile ilgili Arapgir Sivil Toplum dernekleri adına Arapgir Kültür Derneği başkanı Turgay AKŞAHİN tarafından yapılan açıklama,

       ‘Arapgir için son derece önemli olan Arapgir Hükümet Hizmet Binasının daha önceki hizmet verdiği alanda hasarlı olduğu gerekçesi ile yıkılmış ve Arapgir halkı ve sivil toplum derneklerimizin Arapgir Meslek odaları birliklerinin hükümet hizmet binasının yerinde yenilenerek yapılması talebine rağmen maalesef Arapgir Hizmet Binası şehir merkezinden 2,5 km şehir dışında bir mahalle içerisine götürülerek yapımına başlanmıştır.

       Arapgirsivil toplum dernekleri olarak, yeni yapılacak Arapgir hükümet binasının şehir dışına, mahalle dışına taşınmasına yönelik  önemli bir toplumsal ve planlama meselesini gündeme getirdik. Bu durumda hükümet binasının şehir merkezinden uzak bir konuma taşınması, Arapgir'in kurumsal yapısını ve bütünlüğünü bozacağı gibi, vatandaşlara hizmet verme kapasitesini olumsuz etkileyecek bir adım olarak değerlendiriyoruz. 

       Özellikle, hükümet binasının deprem hasarı nedeniyle yıkılmış olması ve yerine, Arapgir'in tarihsel ve geleneksel mimarisine uygun yeni bir yapı inşa edilmesi gerektiği vurguluyoruz.Bu durum, yerel yönetimlerin altyapı ve toplum hizmetleri planlamasında toplulukların ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin ne derece dikkate alındığını veya alınmadığını da üzülerek izliyoruz.

       Böyle bir durumda, yerel yönetimlerin, sivil toplumun ve halkın katılımını sağlayarak, karar alma süreçlerini daha şeffaf ve kapsayıcı hale getirmesi büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Yerel halkın ve sivil toplum kuruluşlarının seslerinin, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, toplumun ihtiyaçlarına hizmet edecek şekilde, şehir planlama ve altyapı projelerinde dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz.

       Bütün bunlara rağmen tekrar ediyoruz ve ilgili  yerel ve merkezi yetkililere sesleniyoruz. Arapgir Hükümet binasının yerinde yapılması konusu  son derece önemlidir.Geleceği Fırat Havzasının doğa ve kültür turizmin merkezi olma yolunda ilerleyen Arapgir, ne yazık ki yanlış yatırım ve uygulamalar ile karşı karşıya kalmasına sessiz kalamayız. Arapgir Hizmet Binasının mahalle içerisinde hizmet vermesi ,şehir dışına çıkarılması ilçemizin kurumsal bütünlüğüne zarar vereceği gibi, Arapgir gelişmesine de olumsuzluk yaratacaktır. 

       Konu ile ilgili son kez de olsa Cumhurbaşkanlığı yüksek makamından, İçişleri Bakanlığından, Malatya Valiliğinden, Arapgir Kaymakamlığından Arapgir Hizmet Binasının yerinde merkezde yenilenmesinin yapılması için yazılı başvurularımızı Arapgir Sivil toplum dernekleri olarak başvuruda bulunmuş bulunuyoruz.

          Yine ayrıca Malatya Bölge İdare mahkemesine 12.01.2024 tarihinde başvurumuzu yaparak Arapgir halkının sivil toplum derneklerimizin ve meslek odalarımızın taleplerimizin dikkate alınmasını ayrıntılı bir şekilde dile getirdik ve Arapgir Hizmet binasının şehir dışında ,mahalle içinde yapılmasının durdurulması talep etmiş bulunuyoruz.

Saygılarımla,

Turgay AKŞAHİN
Arapgir Kültür Derneği Başkanı
Arapgir Sivil Toplum Dernekleri adına.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN