Başkan Maskar' Akçadağ Neden Çıkarıldı? '

Malatya'nın 4 ilçesinde Kadastro Yenileme çalışmaları başlanması beklenirken Akçadağ ilçesinin ani bir kararla programdan çıkarılmasına bir tepki de Akçadağ Dayanışma Derneği ( AKÇADAĞDER ) Başkanı Murat Maskar'dan geldi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Çevre ve Şehircilik Bakanlığının aldığı karara tepki gösteren Akçadağ  Dayanışma Dernek Başkanı Murat Maskar " Hekimhan, Kuluncak ve Doğanşehir'de çalışmalar iptal edilmezken Akçadağ'da neden iptal edildi?" diye sordu.


          Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Malatya'da Akçadağ, Hekimhan, Kuluncak ile Doğanşehir'de gerçekleştirmeyi planladığı kadastro yenileme çalışmalarında  Akçadağ ilçesinin programdan çıkarılması olayı Akçadağ'da gündemdeki sıcaklığını korurken olaya sert tepki gösteren Akçadağ'ın ve Malatya'nın önemli sivil toplum kuruluşu AKÇADAĞDER Başkanı Murat Maskar konunun takipçisi olduklarını belirterek sert tepki gösterdi. 


         Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar açıklamasında" Malatya'da 4 ilçede yapılması planlanan kadastro yenileme çalışmalarında Akçadağ ilçemizin programdan çıkarıldığını öğrendik. 


        Hekimhan, Kuluncak ve Doğanşehir'de çalışmalar iptal edilmezken Akçadağ'da neden iptal edildi. Bizlerin bilmediği bir konu mu var yoksa Akçadağ yine ayak oyunlarıyla kaderine mi terk edilecek? 


       Akçadağ'da 52 Mahallede yapılması planlanan çalışmaların iptal edilmesi Akçadağ ilçemize yapılan en büyük kötülüktür.  Hekimhan, Kuluncak ve Doğanşehir'de çalışmalar iptal edilmezken Akçadağ'da neden iptal edildi, bunu anlamış değiliz.


          Geçtiğimiz yıl yapılacak diye bildiğimiz ancak korona virüs salgını nedeniyle ertelendiği belirtilen çalışmalar şimdi tümden iptal edilmiş. Yetkililer Akçadağ'daki iptal kararına ilişkin bir açıklamada bulunmuyor. İlçe halkımızın uzun bir süredir beklediği çalışmaların iptal edilmesi ciddi bir mağduriyet meydana getirecektir.


          Bu kapsamda Akçadağ'ın tekrar programa alınmasını talep ediyoruz. Akçadağ Dayanışma Derneği olarak konunun takipçisi olacağız. Özellikle Akçadağ bu programdan hangi amaçla çıkarıldı?  Akçadağ halkımız bir açıklamayı hak ediyor. Gerekçesini hepimiz merak ediyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • AHMET | 20 Nisan 2021 12:52

    ALLAHINA GURBAN SENİN

BUNLARA DA BAKIN