Başkan Yağız' Tüm Şehit ve Gazilerimizi Saygı ve Minnetle Anıyorum'

Malatya Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Kadın Kolları Başkanı Cahide Yağız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

         Başkan Cahide Yağız Mesajında" Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. yıldönümünü kutluyoruz. 


       Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi tüm vatana yayılmış, istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşı ile taçlanmış, yolumuzu aydınlatmış ve aydınlatmaya devam etmektedir.


          19 Mayıs 1919  Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki önemli zaferlerinden biridir. 19 Mayıs 1919 şahlanışımız, direnişimiz ve Türk milleti olarak küllerimizden yeniden doğuşumuzun adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk  Samsun'a ayak basmıştır. 


       Atatürk  milli mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek , köhnemiş fikirlere karşı olanların genç fikirler olduğunu görmüştür. 19 Mayıs Gününü Gençlere Armağan etmiştir. 


       "Ey Türk Gençliği ! Birinci Vazifen  Türk İstiklalini,Türk Cumhuriyetini  İlelebet Muhafaza ve Müdafaa etmektir " sözü ise bunun en büyük kanıtı olarak Gençliğin önemine dikkat çekmiştir.


         Her zamankinden daha güçlü ve kararlı bir şekilde geleceğe hazırlanan gençlerimizin azmi, heyecanı, enerjisi ile ülkemizi çok daha müreffeh yarınlara ulaştıracağımıza inancım tamdır.


        Bu duygu ve düşüncelerle Gençlerimizin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutlar, başta büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk  Olmak Üzere Tüm Şehit ve Gazilerimizi Saygı ve Minnetle Anıyorum. 

 

Cahide YAĞIZ

Malatya Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği 
Kadın Kolları Başkanı

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN