Büyükşehir Adayı Veli Ağbaba Kızı ve Oğlu İle Oyunu Kullandı

CHP Malatya Büyükşehir Adayı Ağbaba, oyunu Abdulkadir Eriş İlkokulu'nda 1316 No'lu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya kızı Elif ve oğlu Efe ile birlikte gelen Ağbaba, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

         CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, “Malatya’da sadece binalar yıkılmadı; umutlar, motivasyon ve moraller yıkıldı. İnsanlar maalesef geleceğe umutla bakamıyor. Biz, insanların gözündeki umudu ve ışığı görüp, bu yola çıktık. Bir makam ya da mevki için gelmiyorum. Malatyalıların taşımış olduğu o büyük yüke omuz vermeye geliyorum” dedi. 

        Ağbaba, oyunu Abdulkadir Eriş İlkokulu’nda 1316 No’lu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya kızı Elif ve oğlu Efe ile birlikte gelen Ağbaba, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

        Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin isteklerini kırmayan Ağbaba, sandık görevlilerine de çalışmalarında başarılar diledi. 

      Kızı Elif ve oğlu Efe ile birlikte oy kullanan Ağbaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Öncelikle Malatya’ya geçmiş oldun dileklerimizi iletiyoruz. Bir büyük yıkımı hep birlikte yaşadık. Maalesef çarşısı en çok hasar gören ve yıkılan il, Malatya. Malatya’nın çığlığını, isyanını ve ne yaşadığını Türkiye’ye duyurmaya, göstermeye çalıştık. Bunu yaptık ki yukarıdakiler görsün ve Malatya’ya hak ettiği kadar yatırım yapılsın ama Türkiye duydu, birileri hala duymadı. KOSGEB yardımları, TOKİ konutları ve çarşı merkezine baktığınızda aynı” ifadelerini kullandı. 

      Malatyalıların daveti üzerine aday olduğunu ifade eden Ağbaba, şunları söyledi:“ Malatyalılar, belediye başkanı olarak Veli Ağbaba’yı görmek istediklerini söylediler. Eğer Malatyalılar görev verirse başarıyla yapacağıma inanıyorum. Malatya için hayırlısı olsun. Umarım Malatya kısa sürede yaşadığı yalnızlık ve travmadan kurtulur. Malatya’da sadece binalar yıkılmadı; umutlar, motivasyon ve moraller yıkıldı. İnsanlar maalesef geleceğe umutla bakamıyor. Biz, insanların gözündeki umudu ve ışığı görüp, bu yola çıktık. 

         Bir makam ya da mevki için gelmiyorum. Malatyalıların taşımış olduğu o büyük yüke omuz vermeye geliyorum. O büyük sorumluluklarına ortak olmaya geliyorum. Gece gündüz çalışacağız. Malatya’nın ne ihtiyacı varsa onu yapmaya gayret göstereceğiz. Ben Malatya milliyetçisiyim, ne görev verilirse yaparım. Görev verilmezse de Malatyalıların canı sağ olsun. Anketler gösteriyor ki; sağcı, solcu, milliyetçi, muhafazakâr Malatyalıların ortak kanaati oluşmuş durumda. Hem Malatya’mız hem de memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

           Malatyalıların kararına her zaman saygılı olduğunu dile getiren Ağbaba, “Malatya her zaman ne karar verdiyse başımızın üstüne. Umarım sandıklarda da bir olumsuzluk yaşanmaz. Malatya bizim sevdamız; burada doğdum burada öleceğim. Malatya benim dönüp dolaşıp geldiğim yer, Perşembe günlerini iple çekiyorum ki Malatya’ya geleyim. Benim her şeyim burada. Evim ve iş yerim burada, Malatya’da ikamet ediyorum. 

         Bazı arkadaşlar gibi başka yerlerde değil. Veli Ağbaba’nın bir özelliği daha var; bir grubun, derneğin, örgütlenmenin adamı değil. Veli Ağbaba, Malatya’nın adamıdır. Göreve geldiğimizde ilk yapacağımız çalışma umutları yeniden yeşertmek olacak. Sonuç ne olursa olsun kazanırız ya da kaybederiz ama Malatyalı bir deprem yaşadığını unutmasın. Ona göre hareket etsin. 14 Mayıs seçimlerinde sanki deprem yaşanmamış gibi, kaybettiklerimizin acısı dinmeden davul-zurna çalındı. Ben böyle bir şey istemiyorum. 

         Malatyalılara yakıştıramam. Bir kutlama ya da konvoy istemiyoruz. Kutlama yapılacaksa birkaç gün içinde Malatyalılarla belediye önünde yaparız. Buradan Malatyalılara bir çağrı yapıyorum; lütfen sakin olun, bir deprem yaşadığımızı unutmayın. Seçimin sonucu ne olursa olsun hep beraber bu sonuca saygı göstereceğiz. Olgun davranacağız, bir acı yaşadığımızı unutmayacağız. Evlerimiz ve iş yerlerimizin yıkıldığını unutmayacağız. 

         Bazı arkadaşların yönlendirmesiyle Malatya 14 Mayıs’ta maalesef kötü bir sınav verdi. Tabii ki coşku he heyecan duyacaklar ama lütfen sakin olsunlar” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN