Danıştay'ın Andımız Kararına Türk Ocağı Şube Başkanı Günata'dan Sert Tepki

Danıştay'ın okullarda andımızın okunmasını engelleyen kararına Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata'dan Sert Tepki Geldi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

         Danıştay'ın okullarda andımızın okunmasını engelleyen kararına Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata'dan Sert Tepki Geldi.

 

Başkan Günata sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada" Aziz dostlarım;

 

     Andımızı yasaklayanlar elbette büyük bir tartışmanın da başlayacağını hesap etmişlerdir böylece niyetlerini de ortaya koymuşlardır. ortada bir şey yok iken böyle sıkıntılı bir dönemde alınan talihsiz kararla vatandaşlar yeni bir yol haritasına ihtiyaç duyacaktır. Birilerinin ekmeğine yağ sürülmüştür. Türklük şuurunu veren çocuklarımızın her sabah heyecanla söylediği milli refleksi yasaklamak sağlıklı bir karar değildir.

 

         Bu kararı verenler Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran irade sayesinde makam ve mevkilerde görev yapmaktadırlar. Ama görüyoruz ki aklı selimden uzak bir karara imza atılmıştır.

 

         Siyasi bir karar olarak alındığına inandığımız Andımızın ve buna benzer hassas sinir uçlarının yasaklanmasının siyasi faturası beklenenden,görülenden,düşünülenden daha ağır olabileceğinin hesabı yapılmalı derhal bu karardan geri dönülmeli ve tartışma bitmelidir.
Bizim görevimiz uyarmak, uyandırmaktır. TÜRKÜM,DOĞRUYUM,ÇALIŞKANIM...... diye başlayıp NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE diye biten sözcüklerden kim niye rahatsız olur.

 

         Toplum hiç yok yere geriliyor,toplum sosyolojik bir bölünmeye götürülüyor. TÜRKLÜK birliktir, bütünlüktür, bir arada olmaktır. Cumhuriyeti kuran irade işte bunu tasarlamıştır. Büyük Atatürk" Türkiye Cumhuriyetini kuran halka TÜRK MİLLETİ "denir derken bu ulvi düşünceyi ortaya koymuştur. Çünkü tarih göstermiştir ki "NE EKERSEN ONU BİÇERSİN". örneklerini yaşıyoruz. Ey karar vericiler Türk Milleti adıyla karar verirken Ülkemizi,insanımızı şartları gelişen ve değişen olayları düşünün. Boşuna zaman kaybı olacak tartışmalara yer vermeyin.

 

         Herkes aklını başına alsın bu kadar düşman varken daha büyük bir sıkıntıya sebep olmayın.Cepheyi açmayın, genişletmeyin dışarda ve içerde ülkemize düşman olanlara fırsat vermeyin.Bilinmeli ki ..TÜRKLÜK, ATATÜRK,DEVLET, VATAN, BAYRAK, İSTİKLAL MARŞI, EZAN,  İSLAM ORTAK PAYDAMIZDIR asla tartışılmamalıdır nokta. 

 

         Tekrar söylüyorum ki dünyanın sonu değil elbet bu karar yeniden gözden geçirilmelidir.
Bizden söylemesi......Saygılarımla...."

 

Nadir GÜNATA
Türk Ocağı Malatya
Şube Başkanı 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Malatyalı44 | 17 Mart 2021 10:12

    Reisim Ağzına Sağlık. Memleketin Temel Taşlarıyla oynanıyor...

BUNLARA DA BAKIN