Dünya Basın Mensupları Derneğinden İsrail Vahşetine Kınama

'İsrail Siyonistlerinin devlet teşekkülündeki teröristvari soykırımcı saldırılarını tüm Dünya'ya karşı işlenmiş, insanlığa kast eden bir insanlık suçu olarak görüyor, Dünya Basın Mensupları Derneği olarak kınıyor ve lanetliyoruz.'

PAYLAŞ

       Dünya genelinde olanları ve olayları kamuoyuna aktarmak gayesi ile habercilik yapan, silahsız ve tüm dünyaca kabul edilmiş ilkesel bir temayülle dokunulmazlığı olan basın kuruluşlarına ve onların temsilcisi basın mensuplarına yönelik 15 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşen İsrail’in saldırısı, olayların geldiği cüretkârlığı göstermesi açısından oldukça manidardır. 

 

       Basın mensuplarına karşı yapılan bu saldırı, İsrailli gözü dönmüş terörist canilerin yaptıkları zulmün geniş kitlelerce öğrenilmesi ile asli suretlerinin yansımasından rahatsız olduklarını göstermektedir. İnsaf sahibi ve insanlıktan yana nasibini almış olan Yahudi milletinin bu Siyonist soykırım karşısında vicdanlarının rahat olmadığı kanaatiyle bu insafsız, vahşet karşısında durmaları gerektiğine inanıyoruz. 

 

       Bütün İbrahim’i dinlerin ortak ilkesi olarak; cana kıyan, zulmeden ve yeryüzünde fesat çıkaranlar dünyada Allah’ın, meleklerin ve insanların lânetine uğrayacakları; ahirette ise cehenneme girecekleri defaaten vurgulanır. 

 

       Sözde dini referanslarla siyaset güden İsrail'in; Filistin halkına karşı hem de mübarek Ramazan ayı içerisinde başlatıp bayram günlerinde artarak kural nizam tanımayıp devam ettirdiği zulmü ve aleni soykırımı karşısında dünyanın suspus olmuş haline bakılırsa insanlığın istikbali açısından çok daha kötü bir Dünyaya doğru gidildiği görülmektedir.

 

       Kan ve gözyaşı üzerinden kendilerine gelecek arayanlar, insanlığın ve dünyanın geleceğine kast etmiş vahşilerdir. Dün Nazi zulmünün mazlumu durumunda olanların bugün Filistinli mazlum halka karşı Nazi faşizminden daha vahşi bir hal içerisinde olmaları izah ve insaftan uzaktır. 

 

       Dünya Basın Mensupları Derneği olarak; İsrail Siyonistlerinin saldırılarını tüm Dünya'ya karşı işlenmiş bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Bu saldırıların izahı ve haklı bir sebebinin olamayacağı kanaatindeyiz. Saldırıda doğrudan muhatap olan basın kuruluşları ve basın mensubu meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, insanlığa kast eden İsrail terörünü kınıyor ve lanetliyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Dünya Basın Mensupları Derneği
Genel Başkan Vekili
Mehmet Nuri KAYNAR

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN