Günata'dan Uyarı' Milli Birliğimiz Zedelenirse Hafızamız Yok Olur Altından Kalkamayız'

Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata Malatya ile ilgili çok önemli izlenimlerini kaleme alarak sosyal medya hesabından paylaştı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

           Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata Malatya ile ilgili çok önemli izlenimlerini kaleme alarak sosyal medya hesabından paylaştı.

         Malatya’nın geçmişi ve geleceğinin harmanlandığı yazıda Önemli noktalara değinen Malatya’nın önemli kanaat önderlerinden ve şehrin değerlerinden Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata yazısında şu ifadelere yer verdi; 

      ” Muhterem Dostlar,Aziz Malatyalılar Çalışmalarımızın temel espirisi Seksen evvelinde birçok vilayetimizde yaşanan (Malatya, Kahraman Maraş, Çorum, Sivas gibi) o kötü günlerden ders alarak milli bütünlüğü sağlayıcı ciddi bir gayret göstermek Malatya’mızın bu konuda örnek olmasını sağlamaktı.

          Bunda da her kesimin önderlerinin aynı duyguyu paylaşmalarıyla kah sohbetler yaparak, kah konferanslar vererek,kah ev ziyaretleri yaparak, kah önemli günlerde bir araya gelerek kol kola girip Malatya caddelerinde gezerek HUZUR ŞEHRİ ,BARIŞ ŞEHRİ Malatya yı oluşturmak için ilgililer ve yetkililerle gerçekten çok çaba sarf ettik.Çok şükür her şey düşünüldüğü gibi de gerçekleşti. Malaryamızda Ne Alevi Sünni meselesi nede Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla aramızda üzüleceğimiz hiçbir şey yaşanmadı.
  
       Bu birliğin devam etmesi için başta Devlet yetkililerine, Cem vakfı başkanı, Eşref Doğan dedeye ve Hacı Bektaşi Veli Kültür vakfı genel başkanı Hasan Meşeli beye ve birçok aşiret önderlerine şükran borçluyuz.

       Ancak Unutulmayacak olan ve milletimizi üzüntüye gark eden Deprem felaketinden sonra Malatya yı düşünen ve Malatya da görev yapan bilim ve ilim adamlarıyla birçok şehrin hafızası olan iş adamları esnaf, tüccar ve sanayicilerin başka vilayetlere gitme düşüncesinde olmaları hatta birçoğunun gitmiş olmaları sağlanan bu sosyal entegrasyonun inkıtaya uğrayacağı gibi endişelerimiz oluşmaktadır.

       Ciddi bir depremzede olarak çoğu zamanım Malatya da geçmektedir ancak gelişmelere bakınca ve geleceği şekillendirecek siyasi, kültürel ve sosyal birlikteliğin zaafa uğrayacağı gibi endişe taşımaya başladım.

       Siyasi figürlerin konuşmaları, sosyal ve kültürel hizmet etmek için kurulan bazı STK ların tutumları Has Malatyalı olarak bizi ürkütmektedir. Bizler kırk yılda zorla bir noktaya getirdiğimiz milli birliğimizle örnek olmayı hedeflediğimiz memleketimizde esası bırakıp tali işlerle uğraşırsak bir daha zor toparlanır yarın biz kalsak dahi çocuklarımızı tutmak zor olabilir.

        Bana göre Anadolu’yu Anayurt yapan Danişment gaziden, Battalgazi’ye giden Mekke, Medine ile aynı paralel de bulunan mübarek ilimiz için yeniden MALATYALILIK ortak paydasını hep birlikte paylaşmak zorunluluğu vardır aksini düşünmek dahi istemiyorum. Çekilen emeklere yazık olmasın. Başta siyasiler olmak üzere bir koltuk için sorumluluk taşıyan herkes bu sosyal entegrasyona zarar verecek ifadelerden kaçınmalıdır.

       Malatya’mızda olmayan, eksik olan yok olan her şey yeniden yapılır. Yoldur, binadır, imardır  Parktır, asfalttır aklınıza ne gelirse ama milli birliğimiz zedelenirse hafızamız yok olur altından kalkamayız. Mesaj alınsın, hassasiyetimiz bilinsin diye dostlarımızla paylaşmak istedim. Cam kırılırsa parçalar bir daha eskisi gibi olmaz. Saygılar sunarım.

          Nadir Günata
Türk Ocakları şube başkanı

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN