Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakan Varank’tan Malatyalı Esnaf ve Sanayicilere Müjde

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank beraberinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Nurettin Nebati ile birlikte Malatya'da depremden etkilenen esnafla bir araya geldi.

Mimarlar Odasından Malatya’ya Yeni Yaşam Üniteleri Projeleri

Mimarlar, Malatya Yeni Yaşam Üniteleri’nin Projelerini Kamuoyuyla Paylaştı...

Malatya TSO İle Ankara Büyükşehir Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Milletvekilleri ve Parti yönetimi ile Malatya’yı ziyaret etti.

Sanayi'de Acil Kalkınma Hamlesi

Bakan Varank 2030 Hedeflerini Açıkladı

Başkan Sadıkoğlu: Palyatif değil kalıcı çözümler bekliyoruz

Esnafın, tüccarın ve sanayicinin taleplerini günlerdir yüksek sesle dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ticaretin ayağa kalkması için yetkililer hızlı adımlar atmalı. Palyatif çözümler değil kalıcı çözümler bekliyoruz” dedi.

Deprem Bölgesinde Destek ve Teşvikler Artırılmalı

ASKON Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ta iş gücü kaybı yaşanmaması için destek ve teşvikler verilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Gürkan’dan Üretime Başlayan Fabrikalara Ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan“ Üretimin Başlaması Hayatın Normale Dönmesinin Önemli Bir Adımıdır”

Ticaret Bakan Yrd. Uçarmak Malatya Esnafıyla Buluştu

Evren” 11 ili kapsayan Yüzyılın felaketi diye kabul edilen Depremde Malatya geneli ve özellikle Esnaf kesimi büyük yara aldı.

Ortak ATM’lerden Yapılacak İşlemlerden Ücret Tahsil Edilmeyecek

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların borçlarına yönelik esneklik tanımak amacıyla BDDK düzenlemeleri gerçekleştirildi.

TMB'den Deprem Bölgesinin İmarı İçin 4,5-5 Milyar Liralık Destek

2023 yılında yapılacak inşaat yatırım tutarının takribi 450-500 milyar TL olacağı öngörüsü ile müteahhitler tarafından yapılacak yeniden imar faaliyetine katkının 4,5-5 milyar TL’ye ulaşması hedefleniyor.

2023 yılına Artan İhracatla Başladık

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Uluslararası ticarette yaşanan talep daralması karşısında daha rekabetçi olabilmemiz için üretim maliyetlerimizin düşürülmesi gerekiyor” dedi.

Başkan Güder’den Personellerine Maaş Jesti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri arasında imzalanan ‘Ek Protokol’ ile Battalgazi Belediyesi’nde görev yapan KHK'lı 806 daimi işçi statüsünde çalışanın ücret ve sosyal haklarını kapsayan TÜFE ortalaması .4’den &’a çıkarılarak, maaşları 12 bin civarına yükseltildi.

Türkiye Yüzyılında Tarım ve Orman Vizyonu” Konulu Toplantı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin talimatlarıyla "Türkiye Yüzyılında Tarım ve Orman Vizyonu" konulu toplantı Bakan Danışmanları Prof. Dr. Selahattin Çınar ve Zeliha Sönmez'in katılımı ile Kayseri’de gerçekleştirildi.

Koyun Keçi Birliği Öncülüğünde Halk Elinde Islah Projesi Toplantısı

Malatya Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın” Malatya’mıza kazandırdığımız üçüncü ülkesel halk elinde hayvan ıslah projemiz öncelikle memleketimize hayırlı olsun emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Heyeti Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşmasına Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esnafa destek paketini 50 milyar TL ilave ile 150 milyar TL'ye çıkarıyoruz" diyerek müjdeyi verdi.

Şarlak: Gayemiz Ülkemizin Dört Bir Yanında Ülke Ekonomimize Katkı Sunmak

Malatya ASKON'dan 100 Milyon Dolar İhracat

Sadıkoğlu; Malatya'dan Rekor İhracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; Malatya’dan 2022 Aralık ayında 46 milyon 274 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.

Dosyada Sanayi Elektriğine İndirim Talebimizde Vardı

TSO BaşkanI Sadıkoğlu: Sanayi elektriğine indirim talebimizi her platformda gündeme taşıdık

MTSO'da 2023-2026 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 2023-2026 Dönemi Stratejik Plan Çalıştayı düzenlendi.

Toplam 451 haber.