Kiraz' Sağlık Çalışanlarına Yönelik Yapılan Saldırı Çirkin Bir Davranıştır '

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Geçtiğimiz gün Malatya eğitim ve Araştırma hastanesinde meydana gelen sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek sert tepki gösterdi.

PAYLAŞ

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yoğun bakımda tedavi gören hastalarının hayatını kaybetmesi nedeniyle hasta yakınları tarafından doktor ve sağlıkçılara şiddet uygulanmasına ilişkin yapmış olduğunu açıklamada, “Bir belediye meclis üyesi, aynı zamanda Turgut Özal Üniversitesi hastanesi olarak da hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ki sağlık çalışanlarına bir saldırı da bulundu. Bu zor şartlarda hizmet veren sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı kabul etmek mümkün değil” ifadelerine yer verdi. 

 

Kiraz, yazılı açıklamasında, 

 

“ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞAN SAĞLIKÇILARA YAPILAN BU SALDIRI KABUL EDİLEMEZ”


       Kiraz, sağlık çalışanlarına gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu saldırıyı reddediyoruz. Çünkü sağlıkçılarımızın özellikle bu pandemi döneminde ne kadar zor şartlarda görev yaptıklarını iyi biliyoruz. Bu zor şartlarda hizmet veren sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı kabul etmek mümkün değil. Sadece sağlık çalışanlarına değil, şiddetin hiçbir şekilde ve hiçbir yerde olmaması gerekiyor. Belediye meclis üyesinin şunu bilmesi gerekir ki; hiçbir sorunun çözümü şiddet değildir. Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırı da oldukça çirkin bir davranıştır. Elbette ki insanların acısı olabilir, hepimizin başına gelebilecek bir acı olabilir.

 

       Elbette bu arkadaşımızın acısını da paylaşıyoruz. Ama kendisi de avukatlık mesleğini yapması itibariyle bilir ki; bir kişiyi kurtaramadığında hapse düştüğünde yakınlarının kendisine saldırısı ne kadar yersiz, gereksiz, kabul edilemez bir durum ise bir hastayı hayatta tutamamaları karşısında sağlık çalışanlarına saldırmak da bu kadar yersiz, gereksiz ve kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN