Malatya Artık Büyükşehir Değil!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya'nın 2023 nüfusunu açıkladı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya'nın 2023 nüfusunu açıkladı. 6 Şubat depremlerinden sonra binlerce can kaybı yaşayan ve büyük oranda göç veren Malatya'nın yaralarının sarılması için büyük bir mücadele veriliyor.

Elazığ Hakimiyet Muhabiri Feyza Nur Dikici’nin haberi;

         6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kan kaybı ve can kaybı yaşayan komşu şehrimiz yaralarını sarmak için büyük bir mücadele veriyor. Bu kapsamda Malatya’daki deprem gerçeğini nüfus verileri de ortaya koymuş durumda. Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan veriler, Malatya’da nüfusun azaldığını gösteriyor.

TOPLAM NÜFUS 92 BİN KİŞİ ARTTI

             Türkiye'de ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla ülkemizi yasa boğan ve yaklaşık 55 bin vatandaşın hayatını kaybettiği depremlere rağmen bir önceki yıla göre 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 kişi oldu.

MALATYA’NIN NÜFUSU NE KADAR?

          6 Şubat’ı yaşayan Malatya’da merak edilen konulardan biri nüfus oldu. Malatya’da 6 Şubat’ın etkisiyle nüfus 69 bin 855 kişi azalarak 742 bin 725 olarak resmi rakamlarda yer aldı. 2022 yılında 812 bin 580 olan nüfus böylelikle yüzde 8.59 gerilemiş oldu.

Komşu şehrimiz, gardaşımız Malatya’nın bu kötü günleri kısa sürede atlatacağını ve kısa sürede eski günlerine döneceğini temenni ediyor ve diliyoruz. Kaynak : Elazıghakimiyet.com
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN