Prof. Dr. Geçit' Yetimler Kervanı Derneği Çok Saygın Bir İş Yapıyor'

Ak Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Geçit'ten STK Ziyaretleri

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

            AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, STK ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan adayı Geçit, Yetimler Kervanı Derneği, Anadolu Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği Malatya Şubesi ve Memur-Sen’i ziyaret etti. 

         AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, seçim çalışmalarını meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek sürdürüyor. Geçit, bu kapsamda, Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Anadolu Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği  (ANESİAD) Malatya Şubesi ve Memur-Sen’i ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulundu ve taleplerini dinledi.

“YETİMLER KERVANI DERNEĞİ ÇOK SAYGIN BİR İŞ YAPIYOR”

         Yetimler Kervanı Derneği’ni ziyaret eden ve Dernek Başkanı İhsan Çolak ile görüşen Geçit, derneğin son derece hassas bir konu olan yetimler için canla başla çalıştığını ve çok kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.  Belediye Başkanı seçilmesi durumunda, bu türden sosyal projeleri destekleyeceklerini ve hizmetleri artırarak devam ettireceklerini kaydeden Geçit, “Bizler yıllardır Yetimler Kervanı’nın hizmetlerini duyardık, takdir ederdik.

         Yetim kavramı hem İslami literatürde hem de halkın örf ve adetlerinde önemli bir yere sahip. Yetimler Kervanı  Derneği toplumun kırılma noktasında önemli bir görev üstleniyor. Yaptıkları işe gerçekten çok saygı duyuyoruz. Çok önemli bir görev üstlenmişler. İnşallah bizler de yerel yönetime seçilirsek, tüm sivil toplum kuruluşları ile ortak bir yol haritası oluşturacağız. Yetimler Kervanı Derneği ayrı bir yere sahip ve yaptıkları görevin önemine uygun bir yere konumlandırmak gerekiyor” dedi.

“MALATYA’NIN TÜM DİNAMİKLERİNİ YEREL YÖNETİMLERİN PARÇASI YAPACAĞIZ”

         Geçit daha sonra Anadolu Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği  (ANESİAD) Malatya Şubesi ve Memur Sen’i ziyaret etti. Yerel kalkınmanın en önemli unsurunun o bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının karar alma süreçlerine dahil edilmesi olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Geçit, göreve gelmeleri durumunda kenti ayağa kaldırmak için bütün STK, meslek örgütleri ve sendikalarla yoğun bir işbirliği içerisinde çalışacaklarını belirtti.

          Geçit, “Malatya’nın tüm dinamiklerini yerel yönetimlerin bir parçası yapacağız. Şehrimizi de ancak bu yolla ayağa kaldıracağımızı biliyoruz. 6 Şubat depremlerinde  küçük sanayi sitesi ağır hasar aldı. Bazen bununla ilgili sorular bize geliyor napacaksınız diye. Biz ortak akılla, istişare ile hareket edip esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz. 

         Depremi fırsata çevirip şehrimizi inşa edeceğiz. Öte yandan, sendikacılık toplumun referansıdır. Referans olmak demek savrulmamak demekir. Gerek iktidar gerekse muhalefet elitleri karşısında doğruları söylemek demektir.  Sendikalar bu şehrin hayatına önemli katkıları olan kuruluşlardır. Yerel yönetimlerde sendikacılık faaliyetlerini bizim üretim paydaşlarımız olarak kalacak. Onların eleştirileri bize yol gösterecek.” Diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN