Sürgülüler 2024 Çiğköfte Sezonunu Açtı

Doğanşehir'in Sürgü Mahalle sakinleri kış mevsiminde gelenekselleşen meşhur acılı etli çiğköfte programlarında bir araya gelerek 2024 sezonunu açtı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

            Doğanşehir’in Sürgü Mahalle sakinleri kış mevsiminde gelenekselleşen meşhur acılı etli çiğköfte programlarında bir araya gelerek 2024 sezonunu açtı. 

        Kış günlerinin vazgeçilmez lezzeti etli Çiğköfte Sürgülüler tarafından hafta sonları bir araya gelerek gelenekleri yaşatmaya devam ediyorlar. Sürgü’nün dağlardan akarak gelen soğuk kaynak sularının beslediği bereketli kırmızı topraklarda yetişen buğdaylardan elde edilen Doğanşehir Bulguru ile bin bir çeşit otlardan beslenen hayvanların etlerinden yaptıkları çiğköfte tadı ve kalitesi ile lezzet patlaması yaşatıyor. 

         Sürgülüler Derneğinde önceki dönemlerde yönetim kurulunda görev yapmış Sürgü’nün önemli isimlerinden Erdem Kılıç” 2023 yılındaki 6 şubat depremlerinden dolayı ara verdiğimiz Çiğköfte sezonunu yeniden açmış bulunuyoruz” dedi.

         Erdem Kılıç” Yıllardır Komşularımızla, arkadaşlarımızla, akrabalarımızla bir araya gelerek hafta sonları geleneksel hale getirdiğimiz çiğköfte programlarını tertip etmekte, kışın soğuk havasında çiğköftelerimizi yerken sıcak sohbetleri de çay eşliğinde sürdürüyoruz. 

        Sürgü’de kendine has malzemesi ve yoğurma tekniğiyle çiğköftemiz çok meşhur v herkes bu tadı sever. Birlik ve beraberliğin pekiştiği bu organizasyonlarda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yaa baba kdkfkfkfk | 17 Şubat 2024 23:02

    Sürgü de çiğköfte bir başka lezzet

BUNLARA DA BAKIN