YRP Adayı Aslan' Şire Pazarı 10 Binlerce İnsanın Rızkını Çıkardığı Yerdir'

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan Şire Pazarı Rezerv Alan İçinde Mi Değil Mi?

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan, Şire Pazarı Esnafı  ve Vatandaşlar İle Bir Araya Gelerek Pazarın Geleceği Hakkında İstişarede Bulundu.

        Seçim çalışmaları  kapsamında Şire Pazarını ziyaret Eden Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım , Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan, Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Ömer Çakmak, Arguvan Belediye Başkan Adayı Mücahit Erbakan, Yeniden Refah Partisi Yöneticileri , İlçe Başkanları  ve Meclis Üyeleri geniş  katılımlı bir  istişare  toplantısı yaptı.

Başkan Adayı Murat Aslan, Şire Pazarı Malatya Ekonomisinin Kalbidir. Bu Kalbe Asla Neşter Vurdurmayız

        Miting havasında geçen toplantıda Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan, Mevcut Şire Pazarının depremde hafif hasarlı olduğu bilgisini aldım. Böyle olunca burayı yıkmadan ciddi bir tadilat ve tarihi  bir  doku havası  verilerek  Selçuklu veya Osmanlı  mimarisi şeklinde  bir restorasyon yapılarak  burası  Malatya'nın  kalbi olarak  kalabilir ve Malatya ekonomisine ve kültürüne büyük  hizmet  eden bir  cazibe  merkezi  haline  gelebilir. 

        Buraya soğuk hava deposu yapılarak  Şire Pazarı  hijyenik  bir  hale  getirile bilinir. Tabi bu konuda Bilal başkanımla yaptığım görüşmede buranın  her  ne kadar  netleşmese de rezerv alan  içerisinde  kalma  ihtimalinin de  olduğu  gerçeğini öğrendim. Eğer  şire  pazarını  rezerv alan  içerisine sokmuşlar sa  yapacak  hiçbir şey  kalmamış demektir.  İnşallah burası rezerv alan içerisinde değildir. 

ŞİRE PAZARI 10 BİNLERCE İNSANIN RIZKINI ÇIKARDIĞI YERDİR

        Başkan Murat Aslan şu an bulunduğumuz bu  şire  pazarı  eğer yıkılmaz  ise Battalgazi bölgesinin şire  pazarı ve  ticaret  merkezi olsun, yeni  yapılan  Malatya Dünya Kayısı Ticaret Merkezi  ise Yeşilyurt İlçemizin ticaret  merkezi olsun. Bir Ticaret Merkezimiz Batıya ve Akdeniz bölgesine hitap  etsin mevcut  şire  pazarı da Doğu'ya ve Güneydoğu'ya  hitap etsin. Böylelikle Malatya hem Batıya hem Doğuya daha hızlı ilerler.  Malatya ekonomisinin can damarı ve katma değeri en yüksek ürünü olan kayısı hak ettiği konumda değildir. 

        Malatya ekonomisine yıllık ortalama 450 - 500 milyon  girdi  sağlayan kayısı  hak  ettiği  konumda değildir. Dünya  geneli  Malatya Kayısısının katma değeri bizdeki  yıllık ortalamanın neredeyse  on  katıdır.  Maalesef Malatya bu  ciddi ekonominin sadece onda biri  kadarından  faydalanabiliyor.  Burada ayrıca Ellerinde sitillerle pekmez getiren  ve  satan kayısının yıkanmasında ve temizliğinde  çalışan ablalar teyzelerimizi gördüm. Yaşlı abilerimizi amcalarımızı gördüm  ellerinde  5 - 10 kiloluk kayısı çuvallarıyla  bu  pazar  kalkarsa bu  insanlar  ne  yapacaklar.

       Burada yaklaşık 100 taneye  yakın  insan  el  arabası  ile  taşımacılık yapıp  evinin  rızkını çıkarıyor.  Bu şire  pazarında on binlerce  insan ekmek  yiyor  dolaylı  veya doğrudan bir  gelir  sağlıyor.  İnşallah 31 Mart akşamı  Yeni Refah Partisi kadroları kazandığı  taktirde söz  veriyoruz  burayı  daha  hijyenik  ,  tarihi  dokusu gözetilerek  modern hale  gelen içerisinde soğuk  hava  deposu ve sosyal  donatıları  olan bir  cazibe  merkezi  haline  getireceğiz. Hiçbir  vatandaşımızın  ekmeği  ile  oynanmasına müsaade etmeyeceğiz dedi.

       Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan  ve Yeşilyurt Meclis Üyesi Adayları sırasıyla Sıtmapınarı  esnafları, Tabipler Odası Başkanı Dr. Sezai Demirel, Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel , MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ve Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ziyaret etti. Başkan Adayı Murat Aslan Akşam ise Tecde Mahallesi  sakinleri  ile bir  araya  gelerek  verimli  bir toplantı  gerçekleştirdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN