Babam derdi ki 'Görmek İstemediğimiz Her Şeyi Gördük' - Hamit KİRAZ

Babam derdi ki 'Görmek İstemediğimiz Her Şeyi Gördük'


        Babam derdi ki 'Görmek istemediğimiz her şeyi gördük, duymak istemediğimiz her şeyi duyduk.'

      Düşünüyorum 60-70 yıl öncesine gittiğimizde o yüreği temiz insanların duygularına baktığımızda sosyal medya yokken, iletişim araçları yokken, neleri görmek istemediklerini düşündüğümde ilk aklıma gelen  insanların ahlakının bozulmasını görmek istememişlerdir diye aklıma geliyor. Mesela çocukların babalarının yanında sigara, alkol içmelerini ve büyüklerine karşı saygısızlık yapmalarını görmek  istememişlerdir.

        İnsanların yalan, iftira etmeleri, hırsızlık  yapmalarını görmek, duymak  istemişlerdir.  Kimsenin malına canına zarar vermelerini görmek, duymak istememişlerdir.

         Bugün olsaydı görmek, duymak istemedikleri daha da çok şey var  çünkü sosyal medya var. Örneğin sosyal medyada uygunsuz  paylaşmaları,yalan yanlış haberleri görmek,Duymak  istemezlerdi; siyasetin bu kadar çirkinleşmesini ve siyesetçilerin biribirine hakarete varan sözlerin söylenmesini  duymak görmek istemezlerdi. Sokak ortasında kadınların öldürmesini görmek, duymak istemezlerdi;

        Kızlarımızın, gelinlerimizin, küçük bahanelerle eşlerinden ayrılmasını görmek, duymak istemezlerdi; Çocukların anne ve babalarına ve büyüklerine karşı çıkmalarını görmek, duymak istemezlerdi; Çocukların uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarını görmek, duymak  istemezlerdi; Kimsenin yatağa aç girmesini görmek, duymak istemezlerdi; Dünyada savaşların olmasını görmek, duymak istemezlerdi... 

       Günümüzde'ise istemediğimiz her şeyi görüyoruz; Bir türlü düşmeyen yüksek enflasyon,hayat pahalılığı, peş peşe gelen zamlar, günlük akaryakıt zamları, tezgahlarda yarım balık, dilimle karpuz, taneyle sebze satıldığını, askıda ekmek, askıda bilet, askıda fatura, askıda et görüyoruz!

Görmek istemediğimiz her şeyi görüyoruz...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19Ekm

Beydağına Derdimi Döktüm

31Ağs

Hizmet Haktır;

19Ağs

Tek Derdim Hizmetti

08Ağs

Benim Tek Derdim Hizmet; 2 Bölüm

08Haz

Evim Yok Evim...