Hizmet Haktır; - Hamit KİRAZ

Hizmet Haktır;


        4. yazım olacak. Önceki yazılarım da anlatmıştım.  99 yılında il genel meclisi üyesi seçildim. 

        Mecliste gurup başkan vekili oldum. CHP gurubu olarak 11 kişiydik. DSP'de seçilen 2. arkadaş da  bize katıldı 13 üye olarak göreve başladık. 
 
        Tüm komsiyonlarda yer aldık, bir dönem de daimi encümen oldum. Bu süreçte her meclis üyeleri kendi bölgesindeki eksikleri yapılması elzem olan, daha çok alt yapı hizmetleriyle ilgili, yol ulaşım, içme suyu, kanalazsiyon, sulama suyu vs hizmetlerini bir bir meclise taşıyarak  bütçe dahilinde çözüm üretmeye çalıştık. 

        Bazı projeleri de  köylü katkısından alarak devlet köylü işbirliğiyle işleri bitirmeye çalışıyorduk. Her meclis üyesi kendi seçilmiş olduğu bölgesinin, hizmetkârı temsilcisi bölgesinin başkanı gibi aylığı yolluğu olmayan, hizmete birer nefer olarak. 

          Hiç unutmam; Valimiz Sayın Mustafa Yıldırım meclis üyelerine, birazda teşvik olsun diye katkı yapan köylerimize hizmette öncelik vereceğiz dedi.

          Bende kalktım, sayın valim köylüde para yok ki katkı yapsınlar dedim. Dedi ki parası olmayan yüreğiyle küreğiyle katkı yapsınlar.

          Böylece bir giriş yaptıktan sonra, gelelim ilçem olan Yeşilyurt merkez 3 beldesi 20 köyü bir o kadarda Mezrası olan bu ilçemize. Nereye ne yapılacak? Hangi köyün hizmetleri öncelikli ise hiç ayrım yapmadan, tek baktığım nokta hizmetti.

        Acil olarak yapılması gerektiğine inandığım, hizmet bilen birisi olarak ve yöreme hakim olduğumdan her sorunu ve çözümünü belirledim. Bireyselde de insanların dertleriyle dertlendim. 

         İnsanların bürokraside çözülemeyen işlerine devlet nezdinde yardımcı oldum, rehberlik ettim. 
 Buda beni son derece mutlu ediyordu. Rahmetli Cumurbaşkanımız Sayın Özal'ın şu sloganını severdim. 
 
"Halka hizmet, Hakka hizmettir".

        En büyük ibadetin hizmet olduğuna inanırım. Hizmet ettiğime sevinirdim niye daha çok hizmet etmediğime de üzülürdüm. 
 
         Bir sonraki yazımda nereye ne hizmet yaptığımı hatırladığım kadarıyla anlatacağım... 

Saygılarımla....
 

Hamit KİRAZ – 31-08-2023
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19Ekm

Beydağına Derdimi Döktüm

31Ağs

Hizmet Haktır;

19Ağs

Tek Derdim Hizmetti

08Ağs

Benim Tek Derdim Hizmet; 2 Bölüm

08Haz

Evim Yok Evim...